La 29a Temporada d'Arts Escèniques de Tàrrega aixeca el teló amb un gran èxit de participació

El certamen, que va arrencar amb l'obra 'Paradís' d'El Somni Produccions, supera els 230 abonaments venuts, la xifra més alta des d'abans de la crisi immobiliària
Representació d''El Paradís' al Teatre Ateneu de Tàrrega 01
photo_camera Representació d''El Paradís' al Teatre Ateneu de Tàrrega. © Ajuntament de Tàrrega

La Regidoria de Cultura de Tàrrega va aixecar dissabte 23 de setembre el teló de la 29a Temporada d'Arts Escèniques amb una molt bona acollida i la funció que va oferir la companyia El Somni Produccions va aplegar gairebé tres centenars d'espectadors. A més, s'han venut un total de 235 abonaments, un 22% més que la darrera edició del cicle quan se'n van despatxar 192, xifra que no s'assolia des del 2008. Per tant, en les darreres quatre edicions de la temporada la xifra d'abonaments venuts no ha parat d'augmentar. Les edicions 2019-20 (prepandèmia), 2020-21 i 2021-22 se'n van vendre 113, 126 i 165 respectivament. De fet, caldria recular fins abans de la crisi immobiliària que va esclatar l'any 2008 per trobar una quantitat més elevada d'abonaments despatxats.

El regidor de Cultura, Miquel Nadal, assenyala que "amb aquestes xifres a la mà podem assegurar que la temporada que acaba de començar, la del centenari del Teatre Ateneu, serà un èxit, ja que el públic targarí ha renovat la seva fidelitat amb el cicle". Nadal afegeix que "Tàrrega defensem un cop més el nostre paper com a capital de les arts escèniques".

L'espectacle 'Paradís' d'El Somni Produccions va donar inici a la 29a Temporada d'Arts Escèniques amb una peça de suspens escrita i interpretada per Sergi Baos. El muntatge ha arribat a Tàrrega en el marc de la Xarxa Alcover, que promou la circulació de la producció escènica realitzada als Països Catalans. És una obra contada a quatre veus en forma de 'road movie' amb quatre protagonistes desenvolupats per un sol actor, Sergi Baos, que va relatant aquesta història divertida i emotiva des de diferents punts de vista. Val a dir que la tècnica de Cultura Teresa Garcia va detallar la programació de tot el cicle amb el qual es commemora un segle des de la inauguració del Teatre Ateneu abans de la representació teatral. Les seves paraules es van alternar amb vídeos de les companyies programades aquesta temporada felicitant la sala pels seus 100 anys de trajectòria.

Centenari del Teatre Ateneu

Prèviament, per tal de rememorar els inicis d'aquest emblemàtic teatre, divendres 22 de setembre va tenir lloc una xerrada a càrrec el comentarista cinematogràfic Albert Beorlegui. L'acte fou encapçalat per l'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i l'edil de Cultura, Miquel Nadal, i va incloure la projecció de la pel·lícula 'Singing in the rain (Cantant sota la pluja)', un dels clàssics del cinema del segle XX, en recordança dels anys que el teatre era una de les sales de projecció de la capital de l'Urgell. Un altre dels plats forts del programa d'actes per commemorar el centenari d'aquest edifici que ha esdevingut símbol de la vida cultural targarina és l'exposició que acollirà la Sala Marsà entre el 9 de novembre i el 3 de desembre.

Inaugurada l'any 1923, la sala es manté com a epicentre de l'activitat teatral a la ciutat i acollirà durant els pròxims mesos reconeguts i premiats espectacles de Sixto Paz Produccions, Bitó Produccions, Sala Flyhard o La Calòrica, entre altres.