El 37è Parc de Nadal de Tàrrega transforma el centre de la ciutat en un gran espai d'aventura a cel obert

Organitzat per la Regidoria de Cultura, se celebra del 27 de desembre al 4 de gener
Lliurament de premis del concurs del cartell. © Asmaa R. Bellahbib
photo_camera Lliurament de premis del concurs del cartell. © Asmaa R. Bellahbib
Algunes de les activitats del 37è Parc de Nadal de Tàrrega. © Asmaa R. Bellahbib
Algunes de les activitats del 37è Parc de Nadal de Tàrrega. © Asmaa R. Bellahbib

Ahir Tàrrega va obrir les portes de la 37a edició del seu Parc de Nadal, mantenint el format de l'any passat i tornant a situar la plaça de les Nacions sense Estat com a centre neuràlgic dels tallers i ludoteques que ha programat per amenitzar les estones de vacances. S'hi afegeix la Sala Marsà (al carrer de la Vilanova) com a espai de Tallers de Nadal en els quals infants, joves i famílies trobaran múltiples al·licients per gaudir d'aquestes festes. Són una trentena d'activitats amb tallers, atraccions, circ, jocs gegants, un circuit de karts i un altre per a bicicletes repartits entre el Reguer, l'Espai MerCAT, la plaça de les Nacions Sense Estat, la Sala Marsà, el Consell Comarcal de l'Urgell i l'Hort del Barceloní. Amb més de tres dècades de trajectòria, l'espai lúdic i pedagògic organitzat per la Regidoria de Cultura s'ha convertit en una de les activitats més esperades de cada hivern a la capital de l'Urgell.

L'acte oficial d'inauguració es va simbolitzar amb el lliurament de premis del concurs del cartell del Parc, amenitzat per la Targafera i els Targalets de Guixanet, que ha encapçalat l'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i que ha comptat amb la presència d'una nodrida representació de regidors i regidores de l'arc consistorial. Pijuan ha animat tots els presents a gaudir del parc, “una activitat amb una àmplia i diversa oferta que alhora ens ajuda a dinamitzar el teixit comercial”. El dibuix guanyador d'aquest 2023 és obra de Júlia Dulcenate, alumna de sisè de l'Escola Pia. A més a més, les obres presentades pels escolars de la ciutat en el marc del certamen es poden admirar en una exposició que es pot visitar cada dia del Parc de Nadal. Per endavant queden cinc jornades de festa, diversió i convivència en un dels salons nadalencs més veterans de les terres de Lleida. Per al regidor de Cultura, Miquel Nadal, “37 anys de saló són fruit d'un treball incansable en favor de la programació de qualitat també per als més petits”. El grup de Diables infantils de BAT posarà el punt final a l'activitat el dimecres 4 de gener a 2/4 de 7 de la tarda.

El 37è Parc de Nadal de Tàrrega romandrà obert fins al 29 de desembre i del 2 al 4 de gener, en el mateix horari que l'any passat: de les 11 del matí a la 1 del migdia i de les 4 a les 7 de la tarda. La Regidoria de Cultura, organitzadora de l'esdeveniment, dota de propostes lúdiques i formatives un espai total de 6.000 metres quadrats. Destaquen en la programació tallers que fomenten el reciclatge i la reutilització d'objectes de tota mena. Alhora, s'ha habilitat un pàrquing de bicicletes per tal de fomentar el transport sostenible i es proposa a tothom qui vulgui fer ús del circuit instal·lat a la plaça de les Nacions sense Estat que porti el seu vehicle.