La 5a edició de Lo Memefest de Tàrrega ret homenatge a Pepe Rubianes

El Festival d'Humor de Ponent organitzat per Agrat torna del 3 al 7 d'octubre
Presentació de Lo Memefest 2023. © Ajuntament de Tàrrega
photo_camera Presentació de Lo Memefest 2023. © Ajuntament de Tàrrega

Tàrrega tornarà a ser la capital de l’humor del 3 al 7 d’octubre amb la celebració de la 5a edició de Lo Memefest, el Festival d’Humor de Ponent organitzat per l’Associació Agrat. El certamen retrà homenatge a Pepe Rubianes, un dels humoristes més populars dels últims temps i que va destacar per la seva llengua afilada i mordaç. A punt de complir-se 15 anys de la seva mort, recordar la seva figura i la lluita que exercia contra el feixisme pot ser més útil que mai en el moment actual que vivim.

A banda de rememorar el seu mític espectacle ‘Rubianes Solamente’ als Cinemes Majèstic de Tàrrega, Lo Memefest també organitzarà una xerrada amb amics i coneguts de l’actor per reflexionar sobre ‘Què diria ara Rubianes?’.

El festival continua creixent i enguany comptarà amb tres dies d’actuacions del màxim nivell amb caps de cartell com La Sotana i Òscar Andreu o l’esperada nit dels monòlegs.

El dijous 5 d’octubre, a les 22 h, el popular podcast d’humor sobre el Barça, La Sotana, emetrà el seu show des del Teatre Ateneu de Tàrrega en la primera ocasió que actuen a la província de Lleida. El programa realitzat per Manel Vidal, Joel Díaz, Modgi, Andreu Juanola i Enric Gusó promet el seu humor sarcàstic relacionat amb el Barça però que també repassa altres esports o temàtiques sense escrúpols.

Actualment, La Sotana és un podcast independent que compta amb una gran popularitat (té més de 2.700 subscriptors de pagament i els seus episodis registren milers de reproduccions) i en els darrers temps ha comptat amb entrevistes del nivell de Gerard Piqué o Marc Gasol.

Un altre dels plats forts de Lo Memefest tindrà lloc el divendres 6 d’octubre a les 22.30 h amb la pre-estrena del nou espectacle en solitari d’Òscar Andreu, ‘Crida als ocells de colors llampants’. La proposta és un monòleg de comèdia sobre el passat, el present i, sobretot, el futur del català. El popular còmic explica en primera persona les històries disparatades, hilarants i 100% reals d’un catalanoparlant a la capital de Catalunya i es pregunta si el català acabarà sobrevivint als catalans.

Òscar Andreu, conegut per ‘La Competència’ de RAC 1 o ‘Està passant’ a TV3, ja va participar a Lo Memefest de l’any passat al vermut-debat i aquest any torna amb una peça que s’estrenarà a Barcelona, però que es podrà veure per primera vegada a Tàrrega.

Dissabte a les 22.30 h a l’Espai MerCAT s’hi celebrarà una nova nit dels monòlegs amb 6 referents de l’stand-up mundial. L’argentí Andrés Fajngold, la madrilenya Carmen Romero, el balear Març Llinàs, la santpolenca Yael Brusca, el barceloní Fran Fontrodona i la fuliolenca Alba Segarra agafaran el micro per repassar les seves veritats amb un humor negre i contundent, no apte per a tots els públics. La vetllada estarà dirigida pel popular MC Donatello, targarí d’adopció, que presentarà els monologuistes i donarà ritme a un dels actes més esperats de Lo Memefest.

Podeu consultar tota la programació en aquest enllaç.

Espectacles gratuïts i de pagament

El festival, que compta amb suport de la Regidoria de Cultura de Tàrrega i de l’Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, ahir ja va posar a la venda les entrades per als 4 espectacles de pagament al web www.agratickets.cat: La Sotana (12 euros), Òscar Andreu (12 euros), ‘La nit dels monòlegs’ (10 euros) i la projecció de ‘Rubianes Solamente’ (5 euros). La resta d’esdeveniments són gratuïts i oberts al públic en diferents espais de la ciutat.

Tanmateix, l’organització també ofereix el tradicional ‘Pack Memecenes’ que inclou lloc preferent per a tots els espectacles, sopar divendres al OktoberFest targarí i un regal commemoratiu al preu de 36 euros. Fins al moment ja s’han venut més de 160 packs que també serviran per ajudar al finançament del certamen i continuar fent possible aquesta bogeria col·lectiva anomenada ‘Lo Memefest’.