Adjudiquen la restauració dels dos torricons de la muralla carlina de Tàrrega

La muralla va ser aixecada el 1874 durant les Guerres Carlines i va ser bastida després de la destrucció de l'antiga muralla medieval durant la riuada de Santa Tecla d'aquell mateix any

El torricó oest en l'estat actual de conservació ©AjuntamentdeTàrrega
photo_camera El torricó oest en l'estat actual de conservació ©AjuntamentdeTàrrega

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Tàrrega ha adjudicat els treballs de restauració de dos torricons situats a la muralla carlina del segle XIX en el seu pas pel carrer Migdia, al nucli antic de la capital de l'Urgell. Els dos elements arquitectònics es troben en mal estat estructural, i per això caldrà fer-hi diferents tasques de consolidació, impermeabilització i estabilització estructural.

L'actuació es basarà en la restauració integral del torricó est, el que es troba en pitjors condicions, i el manteniment del torricó oest. La previsió és que els treballs s'allarguin prop de tres mesos.

El pressupost és de 34.000 euros, 25.496 dels quals són aportats per l'Institut d'Estudis Ilerdencs

La muralla va ser aixecada el 1874 durant les Guerres Carlines i va ser bastida després de la destrucció de l'antiga muralla medieval durant la riuada de Santa Tecla d'aquell mateix any. Per aquest motiu, van reaprofitar-se pedres de l'antiga muralla i del convent dels Agustins, també afectat per la crescuda del riu.

L'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, ha explicat que a banda de la restauració, també es treballarà per "posar-lo en valor com a monument", amb una senyalització que expliqui la història d'aquests elements.

Cal recordar que el 2021 també es va fer una actuació similar als torricons del Parc de Sant Eloi, datats del 1872 en època de les Guerres Carlines.