Agents de la Policia Local participen en un curs de detecció d'alcohol i drogues a Agramunt

Text: Redacció / Foto: Ajuntament d'Agramunt

Uns 25 agents de la Policia Local d'Agramunt, les Borges Blanques, Solsona, Lleida, Balaguer, Tàrrega i Cervera han participat aquest dilluns en un curs de detecció d'alcohol i drogues a l'Espai Cívic de la capital del Sió. Es tracta d'una formació indispensable per a realitzar controls de drogues, per tal que els agents tinguin la formació específica adequada i, així, normalitzar el procediment per a la detecció i tractament dels casos positius en controls de substàncies estupefaents, psicotròpics i anàlogues amb l'objectiu de reduir riscos en la circulació.

Els continguts tractats, entre altres, han estat la normativa vigent, els tipus i classificació de drogues, la recollida de mostres, la detecció de casos i els procediments policials. També s'han efectuat casos pràctics.

En acabar, els participants han rebut un certificat que els habilita per a realitzar proves de drogues reglamentàries establertes a l’art. 796 de la Llei d’Enjudiciament Criminal (LECRIM).

L'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernàndez, acompanyada del caporal de la Policia Local, Jordi Cerezuela, ha donat la benvinguda als assistents.