Agramunt encén les llums de Nadal

Aposta per l’estalvi energètic amb llums de baix consum i apagades programade

La decoració nadalenca d'Agramunt ©AJAgramunt
photo_camera La decoració nadalenca d'Agramunt ©AJAgramunt

Avui, a les 17:30 h, es farà l’encesa de les llums de Nadal, un acte amb el qual es vol donar el tret de sortida a les activitats previstes per aquestes festes.

La il·luminació s’ha col·locat als principals eixos viaris, així com al centre històric, on, a la plaça de l’Església, hi ha l’arbre de Nadal, que s’encendrà el pròxim 8 de desembre, coincidint amb el Mercat de Nadal.

La decoració nadalenca d'Agramunt ©AJAgramunt
La decoració nadalenca d'Agramunt ©AJAgramunt

L’altre punt neuràlgic és la plaça del Pou, on d’acord amb els comerciants, s’hi ha instal·lat una estructura gegant que permet la interacció per tal d’incentivar el pas per aquesta zona. Es tracta d’una bola lluminosa, de grans dimensions i baix consum. Un criteri que també s’ha seguit en els nous panells instal·lats als principals carrers de la vila a patir dels dissenys creats per artistes agramuntins i les noves tires de llum led. Així, s’ha adquirit una nova flor de lis i un altre de torró i xocolata, seguint així amb el projecte de renovació de l’enllumenat nadalenc a partir de dissenys propis i inspirats en motius locals.

També amb vista a l’estalvi energètic, està previst que la il·luminació nadalenca s’apagui a les 22 h.

Mercat de Nadal

L’encesa de l’arbre de Nadal es farà el divendres 8 de desembre, coincidint amb el tradicional Mercat de Nadal, que se celebrarà als carrers del centre històric.

A banda de les parades d’alimentació, artesania, pessebres i arbres de Nadal, enguany es farà una 'escape room' familiar, ambientada en els pastorets. L’activitat és gratuïta, però cal inscripció prèvia en el següent enllaç.