Agramunt inclou dos nous caparrons dins de la seva imatgeria festiva

Els caparrons són Miquel Rovira Jovell, el mecànic del 600, i Joan Bertran Pujol, més conegut com ‘el Petera’
Els dos nous Caparrons del seguici festiu d'Agramunt. © Asmaa R. Bellahbib
photo_camera Els dos nous Caparrons del seguici festiu d'Agramunt. © Asmaa R. Bellahbib

Després de 5 dies amb una intensa activitat cultural, ahir Agramunt va cloure la Festa Major 2023. Durant quatre dies la població agramuntina ha pogut gaudir de moltes activitats variades i destinades a totes les edats, des d’actes culturals, espectacles, música, balls, havaneres, sardanes, actes esportius, cercaviles…

DSC09904
Joan Bertran Pujol, més conegut com ‘el Petera’, nou Caparró d'Agramunt. © Asmaa R. Bellahbib

Entre les novetats més remarcables de la Festa Major d'enguany, trobem la incorporació de dos nous caparrons dins de la seva imatgeria festiva del municipi. L’Associació TradiSió va presentar dos nous caparrons, fets per la mateixa l’entitat, com a homenatge a dos personatges rellevants d'Agramunt, elegits a partir d’unes votacions populars.

Els caparrons són Miquel Rovira Jovell, el mecànic del 600, i Joan Bertran Pujol, més conegut com ‘el Petera’. Amb aquests dos nou caparrons, TradiSió ja ha construït 6 caparrons, dins d'un projecte que en preveu un total de 8.

DSC09905
Miquel Rovira Jovell, el mecànic del 600, nou Caparró d'Agramunt. © Asmaa R. Bellahbib

Tal com explica l'ajuntament del municipi, la continuació d'aquest projecte ha sigut possible gràcies a les donacions que s'han fet dels guanys de les vendes dels contes dedicats a aquests personatges, els Contarrons, i que de moment en són tres: el conte del senyor Victorino, el somni d'un Caparró; fet per Marc Puebla i Miralles; el conte de ‘l'Angelina Comadrona’, fet per Ricard Bertran i Puigpinós; i el conte de ‘Lo Jaume Anyego i la llibreria màgica’, a càrrec de Roger Brils i Creus.

La presentació dels dos nous caparrons va tenir lloc divendres 1 de setembre, després de la Dansa dels Caparrons i de la tradicional Dansa de Canuts, una ballada popular.