Agramunt va ser l'escenari del 50è aniversari de l'agrupament escolta Nord-Occidental de terres lleidatanes

La Demarcació Nord-Occidental està formada per 18 agrupaments escoltes i guies d'Agramunt, Arbeca, Artesa de Segre, Balaguer, Belianes, Bellpuig, Cervera, Fraga, Guissona, Ivars d'Urgell, Linyola, Lleida, Mollerussa, el Palau d'Anglesola, la Pobla de Segur, la Seu d'Urgell, Tàrrega i Verdú.
Rua dels escoltes i guies pel municipi d'Agramunt ©Escoltes
photo_camera Rua dels escoltes i guies pel municipi d'Agramunt ©Escoltes

Agramunt va reunir aquest dissabte 1.500 joves pertanyents a 18 agrupaments escoltes de la demarcació de Lleida, amb motiu de la celebració del cinquanta aniversari de la secció Nord-Occidental del col·lectiu. La jornada ha combinat les activitats de lleure i el foment de les relacions, amb un acte de reconeixement a la tasca que duen a terme els Caus durant tot l'any i en especial els caps de setmana.

Els escoltes lleidatans han participat en una rua pels carrers del municipi de l'Urgell, mostrant pancartes que posaven en relleu la tasca territorial de la Demarcació, estesa del Pirineu fins a Ponent; i reivindicant la necessitat de disposar d'espais de concessió pública adient per a dur a terme les activitats de Cau; i la reivindicació d'un model de campaments propi i respectuós amb l'entorn.

Escoltes i guies de la Demarcació Nord-Occidental de Lleida ©BernatSolé
Escoltes i guies de la Demarcació Nord-Occidental de Lleida ©BernatSolé

La celebració la van preparar voluntaris de la Demarcació Nord-Occidental, reunits dins l'equip motor del 50è i dinamitzada pels i les caps dels agrupaments escoltes i guies.

Després de la celebració del Boom el passat 2022 a Ivars d'Urgell, la trobada ha servit per continuar enfortint el vincle i coneixença entre totes les persones del moviment al territori

La Demarcació Nord-Occidental forma part de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i actualment està formada per 18 agrupaments escoltes i guies d'Agramunt, Arbeca, Artesa de Segre, Balaguer, Belianes, Bellpuig, Cervera, Fraga, Guissona, Ivars d'Urgell, Linyola, Lleida, Mollerussa, el Palau d'Anglesola, la Pobla de Segur, la Seu d'Urgell, Tàrrega i Verdú.