Tàrrega acull l'exposició “Josep Benet. En la desfeta i el redreç” organitzada per Òmnium Cultural Segarra-Urgell

Redacció | Foto: Òmnium Segarra-Urgell

Aquest dijous 3 de novembre s’ha inaugurat l’exposició “Josep Benet. En la desfeta i el redreç”, organitzada pel Museu de Cervera i Òmnium Cultural Segarra-Urgell.

L’acte ha estat presentat per Jaume Ramon en representació de Òmnium Segarra-Urgell, qui ha ressaltat la voluntat d’Òmnium Segarra Urgell, per fer possible aquesta merescuda exposició d’homenatge al cerverí Josep Benet. Tot seguit, l’historiador i comissari de l’exposició en Jordi Oliva, ha glossat la vida i trajectòria d’en Josep Benet en totes les seves vessants d’historiador, d’advocat, d’activista i de polític. Ha destacat la tasca d’en Josep Benet per la recuperació de la cultura i de la identitat nacional catalanes, i el sacrifici personal que feu al llarg de tota la seva vida en la defensa dels seus ideals de llibertat i de normalització de la cultura catalana.

En Jordi Oliva va destacar el bon resultat aconseguit amb la feina de disseny de l’exposició feta per Anna Domenjó, i la bona acollida que està tenint per totes les poblacions on està viatjant la mateixa.

Ha clos l’acte l’alcaldessa de Tàrrega qui ha destacat la necessitat de reivindicar i donar a conèixer les figures cabdals de la nostra història més recent com és el cas d’en Josep Benet.

L’exposició romandrà oberta al públic, de dijous a diumenge, a la Sala Marsà del carrer Vilanova 1 de Tàrrega, fins al diumenge dia 27 de novembre.