Verdú avança la Festa de la Verema i el Vi en previsió de la meteorologia

Entre les novetats d'aquesta edició cal destacar la 1a Cursa Bacus, que tindrà lloc dissabte 16 de setembre a les 19 h, amb sortida des de la Plaça Major
Bacus de Verdú, Festa de la Verema i el Vi 2022. © Asmaa R. Bellahbib
photo_camera Bacus de Verdú, Festa de la Verema i el Vi 2022. © Asmaa R. Bellahbib

Enguany el Bacus de Verdú, la Festa de la Verema i el Vi, arriba a la seva 33a edició, una cita per conèixer els cellers de la zona a través d'una Mostra de Vins, dirigida per cellers locals i d'altres de la DO Costers del Segre, i que oferirà degustacions, tasts dirigits de diferents vins i altres d'activitats diverses relacionades amb la verema.

Entre les novetats d'aquesta edició cal destacar la 1a Cursa Bacus, que tindrà lloc dissabte 16 de setembre a les 19 h, amb sortida des de la Plaça Major. La cursa tindrà una distància de 10,4 km i un desnivell de més de 180 m oberta a tots els públics. Les inscripcions tenen un preu de 13 € i inclouran una samarreta.

Acte central del Bacus de Verdú, Gran Piada. © Asmaa R. Bellahbib
Acte central del Bacus de Verdú, Gran Piada.
© Asmaa R. Bellahbib

La festa, que aquesta edició s'ha avançat a causa de les condicions meteorològiques que està vivint el país, acollirà diverses activitats, no només relacionades amb el vi, sinó que també per conèixer el poble i passar una bona estona acompanyat o en solitari; visites guiades, exposicions, concursos, sardanes, trobada de gegants, música, etc.

Destaca l'acte central de la celebració, la Gran Piada de Verdú, que tindrà lloc diumenge 17 de setembre, a la Plaça Major del poble, on es fa una representació de tot el procés tradicional d'elaboració del vi, des del transport del raïm fins a l'acció de trepitjar els raïms amb els peus per fer-ne el vi.