Balanç positiu de les jornades de la Setmana Agrària de Bellpuig 

Redacció | Foto: Ajuntament de Bellpuig

Després de tres dies, ahir tenia lloc a la Llotja de Bellpuig la cloenda de les jornades agràries amb la ponència del Sr. Josep Anton Betsebé de l’IRTA, que va parlar de cultius alternatius al panís com la soja.

El cultiu de la soja, segons va explicar Betsebé potser una bona alternativa al panís, ja que té menys despeses d’aigua i de fertilitzants a més de ser un cultiu de proteïna vegetal en els que som deficitaris.

La regidora d’Agricultura a l’Ajuntament de Bellpuig va fer una valoració molt positiva del conjunt de les jornades tant pel que fa a persones inscrites com als temes i va destacar que el canvi de dates al gener es mantindrà, ja que és una proposta dels pagesos que conformen la Comissió d’Agricultura de Bellpuig, que són els que a més van proposar els temes d’aquest any. En aquest sentit, considera molt important que siguin els mateixos pagesos qui escullin com i quan han de tenir lloc aquestes jornades de la Setmana Agrària a la vila que enguany arribaven a la seva XXXVIa edició.