Batuda a Tàrrega on els veïns recullen 1.310 kg de residus

Text: Redacció / Foto: Stop Residus Tàrrega

En el marc de la campanya 'Stop Residus Tàrrega', diverses entitats van organitzar dissabte passat, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, una macrobatuda per diferents espais de la ciutat amb la qual van recollir un total de 1.310 kg de residus. Les entitats impulsores destaquen que "això és una mostra de l'incivisme i la manca de consciència mediambiental d'una part de la societat". També agraeixen la participació dels joves i infants dels centres educatius i de l'Agrupament Escolta de Tàrrega així com dels diferents voluntaris i La Soll, per cedir les seves instal·lacions. La jornada es va completar amb una xerrada sobre Residu zero a casa, a càrrec d'Esther Peñarrubia.

Entre les activitats organitzades en el marc de la campanya hi havia, entre altres, una visita a la deixalleria municipal per veure com funciona el procés de reutilització; el Bioblitz mediambiental de Lluçà - Tàrrega i la presentació dels seus resultats; els panells dels comerços de Foment Tàrrega per incentivar a la ciutadania a exposar els seus dubtes sobre els residus, i la taula debat amb els tècnics en gestió de residus Rosa Maria Mas i Alba Coma, conduïts per Xavier Lecha del Grup d'Ecologia i de Medi Ambient (GEMA), per respondre les preguntes i els dubtes de la ciutadania.

La campanya 'Stop Residus Tàrrega' ha incidit en la necessitat de reduir els residus que generem, fer-ne una gestió acurada a casa, evitar la despesa supèrflua en béns innecessaris, reutilitzar i quan no hi ha altre remei, reciclar.