Recullen 180 kg de brossa amb la batuda de neteja mediambiental a la Serra d'Almenara

Text: Redacció / Foto: Ajuntament de la Fuliola

Veïns d'Agramunt, Castellserà, la Fuliola i Tornabous han realitzat aquest cap de setmana una batuda de neteja mediambiental a l'entorn de la Serra d'Almenara. L'activitat estava emmarcada en la campanya 'Let’s Clean Up Europe' i els participants han recollit fins a 180 kg de residus, principalment envasos de plàstic i papers.

Es tracta d'una iniciativa conjunta del Consell de l’Urgell i els ajuntaments d’Agramunt, Castellserà, la Fuliola i Tornabous, amb la col·laboració de les entitats BTT Serra d’Almenara i Ateneu de la Fuliola. D’aquesta manera, la comarca s’ha adherit a aquesta acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, camins, marges… El conseller de Medi Ambient, Carles de Ahumada, va explicar que «l’objectiu és mantenir l’entorn natural net fent esport (caminant) i redescobrint el territori».

Val a dir que altres municipis de la comarca també han participat lliurement a la campanya. És el cas, entre altres, de Verdú on dissabte van recollir 313 kg de brossa i de Tàrrega on divendres 350 escolars de 5 centres educatius van recollir 310 kg de brossa.