Bellpuig commemora el dia 25N amb una programació d'actes durant tota la setmana

Foto: Ajuntament de Bellpuig

El pròxim 25 de novembre es commemora un any més el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Envers les Dones. L’Ajuntament de Bellpuig, a través de la Regidoria d'Igualtat proposa per l’ocasió un seguit d'actes per a totes les edats que es realitzaran durant tota la setmana per tal de reivindicar la lluita per una vida lliure de violències. 

Des d’avui i fins al dia 3 de desembre, al vestíbul del pavelló poliesportiu, es pot visitar, en horari d’obertura de l’equipament, l'exposició  Violència masclista en la parella: Desmuntem mites?, una exposició que suggereix una revisió d’alguns mites associats a l’amor romàntic i a la violència masclista i, alhora, ofereix idees per a transformar-los i avançar, així, vers unes relacions lliures d’aquesta violència.

El dijous 25 de novembre a les 20 h, com a acte central, hi haurà una Marxa de torxes teatralitzada contra la violència masclista i la lectura del manifest. La sortida i primer punt de la ruta serà davant la Biblioteca i al llarg del recorregut s'escenificarà i s'assenyalarà diferents punts que ens permetran visualitzar els diferents tipus de violències masclistes que existeixen i conèixer alguns dels recursos existents per fer-hi front. L'itinerari durarà una hora aproximadament i hi col·laboraran diverses entitats del municipi. La marxa acabarà a la plaça Ramon Folch on es farà una representació final i la lectura del manifest.

El divendres 26 es farà una exhibició-taller d'Aikido, una art marcial de defensa personal. L'activitat es gratuïta i es realitzarà a les 20 h a la sala del Tatami del gimnàs municipal, hi haurà places limitades a 25 persones per ordre d'arribada, però també es pot reservar prèviament a través del correu [email protected].

Finalment, el diumenge 28 de novembre a les 12 h, al Teatre Armengol es executarà l'obra de teatre familiar La princesa en texans a càrrec de la companyia Sgratta. L'espectacle és gratuït i no cal reserva prèvia.

D'altra banda, durant aquell cap de setmana les entitats esportives desplegaran durant els partits unes pancartes de sensibilització per tal de sumar-se als actes del 25 de novembre.

A més a més, els mesos de novembre i desembre, també es faran diferents tallers i activitats de teatre-fòrum als centres escolars per tal de per donar-los eines i recursos per poder identificar i abordar la violència masclista; i així potenciar la prevenció d'aquesta lacra social entre infants i joves. Les activitats programades contemplen un taller amb Genera Feminismes i Transformació Social; i un teatre-fòrum que tindrà lloc per alumnes de l’Institut, amb Nus Cooperativa, sota el títol És de conya, un espectacle social i participatiu que tracta estereotips de gènere, mites de l’amor romàntic i violències en la parella.