Bellpuig es reivindica com a capital de l'economia social i solidària

La trobada de la Xarxa XMESS va permetre exposar els diferents projectes locals d'ESS

Presentació dels projectes de Ponent Coopera durant l'assemblea ©AjBellpuig
photo_camera Presentació dels projectes de Ponent Coopera durant l'assemblea ©AjBellpuig

Aquest dijous la Llotja de Bellpuig va acollir l'assemblea dels municipis membres de la Xarxa XMESS amb la participació de representants de quaranta poblacions catalanes.

La trobada va servir per presentar diversos projectes dins de l'àmbit de l'economia social i solidària, entre ells, el mateix espai on va celebrar-se l'assemblea, amb el seu espai de cotreball.

Un altre projecte destacat va ser la cooperativa de cures La Sempre Viva, que tal com va explicar la membre del consell rector, Lluïsa Puig, ofereix nombrosos serveis per al benestar de les persones humanitzant la tasca de les cures.

El director de l'Escola Municipal de Música de Bellpuig, Xavier Roig, també va presentar el nou model de gestió del centre adaptant l'oferta educativa a les necessitats dels alumnes.

Marcel Vidal, de Ponent Coopera, va exposar els projectes FemCoop! i Reeixim l'Oest

Finalment, el projecte d'Energies Compartides de Bellpuig i Seana (ECOBS) va donar-se a conèixer de la mà de la secretaria Ingrid Garcia, qui va explicar com una campanya de sensibilització del consistori va permetre constituir la comunitat energètica.

A banda de Bellpuig, també es van donar a conèixer iniciatives de Lleida i Rufea, així com el treball fet pels diferents grups de treball de la Xarxa XMESS.