Bellpuig presenta illes verdes de contenidors i una campanya per fomentar el reciclatge

Text: Laia Pedrós / Foto: Ajuntament de Bellpuig

L’Ajuntament de Bellpuig ha presentat una nova distribució dels contenidors del municipi i una campanya de sensibilització amb l’objectiu de fomentar el reciclatge.

L’alcalde, Jordi Estiarte, ha explicat a COMARQUES DE PONENT que “volem facilitar als usuaris la disponibilitat a prop de les cases tant de contenidors de rebuig com de la recollida selectiva a la vegada que per primer cop tots els polígons industrials de Bellpugi tindran illes complertes de contenidors”. Estiarte ha detallat que el municipi tira cada any unes 1.800 tones de residus a l’abocador comarcal que es podrien haver reciclat, xifra que suposa més de 347 quilograms per habitant i any. Segons l’alcalde de Bellpuig, “l’impacte mediambiental i econòmic és molt greu, ja que el fet de no reciclar correctament els residus va costar l’any 2019 als veïns de Bellpuig i Seana més de 112.000 euros”.

Dilluns s’obrirà un període d’una setmana d’al·legacions per tal de que la ciutadania pugui fer les consultes pertinents i presenti al·legacions si ho considera oportú.

Pel que fa a la campanya, que porta per lema RRRREACCIONA! Recicla, Redueix, Recupera i Reutilitza, pretén conscienciar sobre la necessitat de reciclar correctament. El consistori ha buscat la complicitat de les escoles de la vila i de tots els sectors del municipi. Estiarte ha insistit en el concepte d'economia circular, "no hi ha residus, hi ha recursos, però per tal que aquests residus es puguin convertir en recursos han d'estar degudament classificats".

S’ha de recordar que Bellpuig es troba a la cua del rànquing de la comarca de l’Urgell amb un índex de reciclatge del 20,02% (dades del 2020).