L'Ajuntament de Bellpuig aprova una moció per la modernització del canal d'Urgell

Durant la mateixa sessió es va sotmetre a votació una altra moció sobre els ajuts als agricultors afectats per la sequera a Lleida, presentada per Acord Municipal Republicà
Façana de l'Ajuntament de Bellpuig
photo_camera Façana de l'Ajuntament de Bellpuig ©AjuntamentdeBellpuig

El ple municipal de l'Ajuntament de Bellpuig del passat 5 de febrer va aprovar una moció a favor de modernització del regadiu del Canal d’Urgell, presentada per Acord Municipal Republicà i amb els vots favorables dels 13 regidors del consistori. El text reclama "una resposta més ambiciosa per part del Ministeri" instant al Govern espanyol a participar de la modernització assumint-ne part de la inversió.

"Considerant que aquests regadius són d'interès general i que l'àmbit en què es desenvolupen es troba dins la conca de l'Ebre, que és una conca intercomunitària, creiem que l'Administració General de l'Estat hauria de participar en el finançament d'aquesta obra de modernització, ja que també beneficiarà a la totalitat de la conca", apuntava la moció.

Durant la mateixa sessió es va sotmetre a votació una altra moció sobre els ajuts als agricultors afectats per la sequera a Lleida, presentada també pel grup republicà i aprovada per unanimitat. El que recull la moció presentada és "reconsiderar i incloure els productors de cereals, farratges i hortícoles dels regadius dels Canals d'Urgell i Segarra-Garrigues dins les línies d'ajuda del Reial decret llei 4/2023".