Bernat Solé: "No tenim esperança que el recurs al Suprem prosperi favorablement"

Text: Oriol Bosch (ACN) / Foto: Oriol Bosch (ACN)

El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, vol pensar que no és un "cap de turc" pel fet que el TSJC l'hagi inhabilitat un any per la participació en el referèndum de l'1-O. Sinó caldria preguntar-se quin sistema judicial hi ha si es valora en "funció dels càrrecs o noms de les persones", afegeix. En una entrevista a l'ACN, Solé no ha mostrat massa esperança en què el recurs presentat al Tribunal Suprem (TS) acabi prosperant favorablement i prefereix no fer pronòstics en si més tard o més d'hora haurà de deixar d'ocupar el càrrec actual. Remarca que la certesa és que avui està "habilitat" per exercir la responsabilitat al capdavant de la delegació i que la seva actitud l'1-O mai hauria de considerar-se delicte.

Solé ha recordat que sempre ha defensat que estar al costat de la ciutadania en una "festa democràtica com l'1-O", mai hauria de ser delicte. En aquest sentit, afegeix que si es vol una justícia "totalment objectiva", aquesta no pot ser arbitrària, i si avui hi ha molts alcaldes que van estar al costat de la ciutadania l'1-O i no tenen cap causa oberta o se'ls ha arxivat, es pregunta perquè en el seu cas hi ha hagut continuïtat. Per Solé, això és un criteri "absolutament arbitrari" i a la ciutadania no se li pot transmetre aquesta sensació.

El delegat del Govern considera que la repressió no és cap solució al conflicte i que de res serveix inhabilitar un alcalde, ja que aleshores es silencia a una part de la ciutadania que de forma pacífica i democràtica vol expressar-se i decidir el futur lliurement.Delegació amb "ADN republicà, d'esquerres i progressista".

Bernat Solé és el primer delegat a Lleida d'ERC des de 2011, quan ho era l'actual alcalde de Lleida, Miquel Pueyo. Fins a l'actual mandat ho havia sigut Ramon Farré, primer amb CiU i després amb Junts. Solé destaca que ha agafat el relleu a la feina de moltes persones que han passat per la delegació i en el cas de Farré, ha volgut remarcar-ne el seu compromís a l'hora de fer front a la pandèmia, sobretot pel que fa a la gestió de la campanya agrària de 2020, especialment complicada pels rebrots de casos de covid.

Més enllà que el delegat sigui d'ERC, Solé assenyala que formen part d'un Govern de coalició amb Junts, amb un acord "ferm i robust". Per això, defensa que estan al servei d'aquest Govern, que més enllà de la forma com cadascú interpreta la societat, és "republicà, d'esquerres i progressista". Segons Solé, aquest serà "l'ADN" que transmetran a través de la delegació.