Bernat Solé rep l’Associació ViuGuimerà per conèixer les seves iniciatives de participació ciutadana

El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, ha rebut avui l’Associació ViuGuimerà per conèixer el ventall d’activitats que duen a terme per a la millora de les condicions d’aquest municipi de l’Urgell.

En el transcurs de la trobada, els representants de l’entitat, Xavi Dalmau i Jordi Dalmau, han coincidit amb Bernat Solé en la preocupació pel despoblament de l’entorn rural de la vegueria de Lleida. Concretament, aquest afecta Guimerà. Durant la trobada també s'ha coincidit en la necessitat de promoure habitatge adaptat a la demanda i a l’entorn.

De fet, revertir la tendència demogràfica a la baixa del municipi és un dels principals objectius pels quals treballa ViuGuimerà. Ho fa a través d’iniciatives, de vegades pel seu compte i altres, en coordinació amb l’Ajuntament i amb altres entitats del poble, per a la millora i reforç dels serveis bàsics i empreses de serveis. Alguns d'aquests són la fibra òptica, l'organització d’activitats per a la comunitat educativa de l’escola, suport de futur amb comerços, restauradors, negocis i cases rurals, etcètera.

Un altre vessant és el de l’oferta turística, que promociona la marca Guimerà Medieval a les xarxes socials, i organitza activitats relacionades amb la pedra seca, obertura de cellers medievals i altres espais, etcètera. D'altra banda, també promocionen a través dels sectors productius amb la creació d’un vi etiquetat propi de Guimerà, o la creació d'una organització encara en procés d’una fira d’artistes. L'urbanisme i els elements de patrimoni històric també juguen un paper determinant en el poble, com la ideació d'un pla d’aparcament, reobertura de fonts, inventari d’immobles i habitatge, difusió dels trets diferencials.

Bernat Solé ha lloat l’activitat de ViuGuimerà perquè, “a banda de contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones que viuen al poble, ho fa en contacte permanent amb els veïns tot estimulant la participació ciutadana en assumptes de primer ordre per a Guimerà, la cohesió social i la convivència”. Segons han explicat Xavi i Jordi Dalmau, en el debat de les línies de treball de ViuGuimerà hi estan participant més de 150 persones.