Grup Borges commemora el 125è aniversari presentant la nova seu a la finca Mas de Colom

Un homenatge i un agraïment per als membres de la tercera generació de la família, que han estat claus en aquests més de 125 anys d'història i que han fet possible que Borges sigui la companyia líder que és actualment
Les noves generacions de la família Pont en el Grup Borges ©Borges
photo_camera Les noves generacions de la família Pont en el Grup Borges ©Borges

L'empresa Borges de Tàrrega, propietat de la família Pont, va celebrar el passat divendres 14 d'abril el seu 125è aniversari amb més de 300 convidats provinents d'entitats i companyies clau del sector agroalimentari i del teixit empresarial i financer del país.

Després de posposar la celebració de l'aniversari durant gairebé dos anys a causa de la pandèmia, la companyia, fundada el 1896, va commemorar els seus 125 anys d'història, sota el nom d’“Arrels de Futur”, a Mas de Colom - Casa Borges, ubicada a Tàrrega, un espai que va quedar inaugurat oficialment durant la jornada de divendres com a nova seu institucional del grup.

Les noves generacions de la família Pont en el Grup Borges ©Borges
Les noves generacions de la família Pont en el Grup Borges ©Borges

“Arrels de futur” és un reconeixement al reeixit canvi generacional de la companyia. “Aquesta celebració és un homenatge i un agraïment per als membres de la tercera generació de la família, que han estat claus en aquests més de 125 anys d'història i que han fet possible que Borges sigui la companyia líder que és actualment”, va destacar Javi Pont, membre de la quarta generació de la família.

La companyia va iniciar la seva activitat el 1896 de la mà d'Antonio Pont i Dolores Creus, amb la comercialització d'ametlles i olives a Lleida i Tarragona. La segona generació de la família Pont va agafar el relleu el 1925, consolidant el procés d'industrialització de l'empresa, i va iniciar la venda d'oli a granel.

La tercera generació va arribar al capdavant de la companyia el 1957, i va ser responsable de la creació de la marca Borges, del procés d'internacionalització i de la venda d'envasats. El 2008 s'engega el procés de transició a la quarta generació fins a la formalització del relleu el 2020, període en què van conviure ambdues generacions al Consell d'Administració.

Actualment, amb la professionalització del model de lideratge, la quarta generació forma part del Consell de Família i d'Administració, formats per representants de les quatre branques accionarials i amb David Prats com a President Executiu i Conseller Delegat, i el suport de diversos assessors externs. D'aquesta manera, Borges ha aconseguit una estructura de _governança_ sòlida que li ha permès continuar creixent fins a arribar a ser present a 105 països on fa arribar productes clau de la cuina del nostre país. _“Ha estat un privilegi formar part d’aquesta evolució del grup i visualitzar amb orgull l’èxit d’aquest canvi generacional, que tots sabem que és un dels grans reptes de les empreses familiars”_, va assenyalar Prats.

D'aquesta manera, l'acte de celebració “Arrels de Futur” va commemorar els més de 125 anys de tradició i innovació, d'amor per la terra i de les seves arrels, que sempre ha marcat la trajectòria de la companyia. La innovació, per continuar creant productes de qualitat i saludables, i la tradició, heretada de les generacions anteriors de la família, i basada en una manera de fer les coses respectuosa i sostenible amb l'entorn.

_ “La innovació en els productes, l'estratègia d'internacionalització i la sostenibilitat com a punt de llança del Grup han garantit l'equilibri entre la cura del medi ambient, el benestar social i el creixement econòmic que han convertit Borges en una companyia referent al sector agroalimentari.”_ va assenyalar Ana Pont, membre de la quarta generació i consellera de Borges.

La sostenibilitat, present en l’acte de celebració

La sostenibilitat, fil conductor que marca el passat, present i futur de la companyia, va tenir presència durant l'acte, que va comptar amb el xef José

Finca Mas de Colom-Casa Borges ©Borges
Finca Mas de Colom-Casa Borges ©Borges

Andrés com a convidat especial. Andrés, d'origen espanyol establert als Estats Units i amb dues estrelles Michelin, és reconegut pel seu guardonat grup de restaurants, així com pel seu treball humanitari i per combatre la fam.

En aquest sentit, Borges va commemorar la seva dilatada trajectòria i lideratge amb la mirada posada en el futur i la sostenibilitat com a eix estratègic i de creixement. Una sostenibilitat, inherent a la marca, que forma part del seu ADN i raó de ser, a través de tres pilars fonamentals: agricultura responsable, productes sans i sostenibles, i gent compromesa, sota l'estratègia paraigua “Compromesos per naturalesa”.

José Andrés: el poder de l'alimentació en el futur de la població

Durant l'esdeveniment, José Andrés va compartir amb els assistents una xerrada inspiradora sobre el poder de l'alimentació en el futur de la població, reflexionant sobre aspectes clau, com els reptes i oportunitats de l'alimentació; la ciència i la innovació en aquest àmbit, així com la recerca de formes de menjar més intel·ligents i sostenibles, entre d'altres. “_L'alimentació ho és tot: és salut, és vida, és canvi climàtic, és pobresa… Hem de convertir els problemes actuals en oportunitats de crear riquesa. Tots formem part de la solució”,_ va assenyalar Andrés durant la intervenció.

Així mateix, el reconegut xef també va destacar la influència clau que ha exercit la família en el desenvolupament de la seva carrera i el seu èxit professional, valors compartits per Borges com a companyia d'origen familiar que ha forjat la seva història gràcies a la tasca dels membres de les diferents generacions.