Cal Segura d'El Talladell serà un espai polivalent i un refugi de pelegrins

Text: Redacció / Foto: EMD d'El Talladell

L’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) d'El Talladell adequarà l’edifici de Cal Segura com a espai polivalent i refugi per a pelegrins. L’actuació, prevista per a l’anualitat 2023, serà finançada pel nou PUOSC de la Generalitat amb un import de 250.000 euros.

La presidenta de l’EMD d' El Talladell, Marta Vilardosa, va explicar que “una de les múltiples funcions de Cal Segura serà acollir una exposició dels fòssils de les Pedreres del Talladell i una altra del ric patrimoni cultural”, alhora que va destacar que “aprofitant que pel poble passa el Camí de Sant Jaume, reservarem un espai (encara per concretar) perquè els pelegrins puguin pernoctar aquí”. Viladorsa va indicar que recentment han acabat les obres de reconstrucció de la teulada, que han costat uns 34.000 euros i han estat finançades amb una subvenció de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI).

Del PUOSC de la Generalitat, l’EMD d'El Talladell rebrà una altra partida que ascendeix a 120.000 euros i que permetrà adequar el carrer del Cantonet i la travessia del carrer del Forn així com renovar i acabar la instal·lació de l’enllumenat al carrer de la Costa Nova, segons va detallar Vilardosa. Concretament, l’actuació se centrarà a renovar el paviment dels esmentats carrers, molt deteriorat pel pas del temps, i els serveis bàsics. A més, està previst construir un petit mur de contenció. Les esmentades obres també estan programades per a l’anualitat 2023.