Caminades per gaudir de la floració dels arbres fruiters a l'Urgell

Foto: Consell Comarcal de l'Urgell.

Més de 150 persones van gaudir en primera línia de l'espectacle cromàtic de la floració i gaudir de l'esclat de flors des dels camps urgellencs. @Turismeurgell va organitzar un parell de caminades entre arbres fruiters per veure de ben a prop la floració de pomeres i pereres a la comarca.

La caminada del dissabte va començar a Anglesola, coincidint amb la Festa dels Tres Tombs de la localitat,  i la del diumenge a Tornabous, fent un recorregut pel terme a peu.

Les dues caminades comptaven amb un recorregut d’uns set quilòmetres, i les persones visitants van comptar amb la guia de natura @ruralejant i per la consellera comarcal de Turisme de l'Urgell. A mig camí, el grup de música Fratelli la Strada van obsequiar amb les seves creacions musicals a tots els assistents.

Aquesta iniciativa es va dur a terme enguany per primer cop a l'Urgell a principis de març amb la visita de diferents bloggers per veure la floració dels ametllers, i ara a principis d'abril pel públic en general per veure l'esclat de pomeres i pereres.

Així es vol traure profit de la feina al camp, i a la vegada mostrar la bellesa dels camps florits d'aquest indret regat pel Canal d'Urgell. L'activitat va comptar amb la col·laboració dels respectius ajuntaments i de l'Ara Lleida.

Es tracta d'un espectacle efímer que té lloc cada any a la primavera, i que no té dates fixes d'inici i de final, donat que depèn de la climatologia.