Campanya a l’Urgell per deixar d’estigmatitzar a les persones consumidores de drogues

Text: Redacció / Foto: Consell Comarcal de l'Urgell

El Consell Comarcal de l’Urgell s’ha adherit a la campanya ‘Dona suport. No castiguis’, que pretén deixar d’estigmatitzar a les persones consumidores drogues ja que això afecta directament la seva situació social, econòmica i legal.

La campanya és una iniciativa global que promou les polítiques de drogues que prioritzin la Salut Pública i els drets humans. Compta amb la col·laboració de quatre grans fundacions com: Elton John Aids Foundation, Robert CarrFund, Open SocietyFoundations i FrontlineAidsi.

A l’Urgell, els municipis amfitrions són Agramunt, Tornabous, Belianes i Bellpuig. Entre les accions previstes hi ha penjar una pancarta de la campanya en 7 idiomes diferents (els més parlats a la comarca), una exposició per reflexionar sobre les diferents addiccions i com es tracten des del rol de ser mares i pares, i un taller-debat sobre drogues i gènere amb l’urgellenca Olga Galindo. Les activitats es duran a terme entre el 15 de maig i el 26 de juny (Dia Internacional de la Lluita contra l’Ús Indegut i el Tràfic Il·lícit de Drogues).