Campanya a Tàrrega per fomentar una mobilitat més sostenible a les portes dels centres educatius

Redacció| Foto: Ajuntament de Tàrrega

L’Ajuntament de Tàrrega, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn, inicia una campanya a favor d’una mobilitat més sostenible a les zones dels centres educatius de la ciutat. L’acció vol sensibilitzar la ciutadania per fer els desplaçaments a les escoles a peu o en bicicleta reduint l’ús del vehicle privat. En aquest sentit, la Policia Local ha detectat que els acompanyaments amb automòbil a les entrades i sortides de les escoles generen molts problemes de circulació viària, amb estacionaments en llocs no permesos o en doble fila i aturades al mig de la calçada. Tot plegat es tradueix en embussos, malestar i soroll, circumstància a la qual es vol posar fi.

El regidor d’Educació, Xavier Rossell-Aparicio, explica que “promovent els desplaçaments sostenibles es contribueix a millorar la qualitat de l’aire i recuperar l’espai públic”. D’altra banda, “si el desplaçament amb cotxe és del tot necessari, es pot optar per aparcar-lo correctament als voltants de l’escola i fer els darrers metres a peu acompanyant els infants amb tranquil·litat i sense presses”, apunta el regidor. Val a dir que la comunitat educativa ha transmès al consistori algunes propostes i inquietuds al voltant d'aquest tema. “Per tant, cal posar en marxa algun tipus d’acció com és el cas de l’esmentada campanya”, afegeix Rossell-Aparicio.

En aquest sentit, a partir de dilluns vinent 10 d’octubre, agents de la Policia Local advertiran els conductors sobre les infraccions comeses a les zones escolars, en especial pel que fa a vehicles mal estacionats o aturats en doble fila. Transcorreguda una setmana, a partir del dimarts 18 d’octubre, les infraccions detectades seran objecte de la corresponent sanció.

Per implicar directament les escoles en aquesta campanya, la Regidoria d’Educació, el Pla Educatiu d’Entorn i la Policia Local de Tàrrega ha tramès aquesta setmana un comunicat i un cartell a la comunitat educativa de tots els centres informant sobre aquestes mesures. Així mateix, es proposa de parlar a classe i amb les famílies sobre educació viària i circulació segura. Es vol així conscienciar tothom sobre aquesta problemàtica i a la vegada trobar solucions per aconseguir una mobilitat més sostenible i respectuosa.