El cau de Tàrrega celebra 65 d'escoltisme i transformació social

Una nova plantada d'arbres consolida el Bosquet que va engegar l'agrupament i que renovaran a cada anviersari

Fotografia de grup de l'inici del 65è del cau de Tàrrega ©JordiBonilla
photo_camera Fotografia de grup de l'inici del 65è del cau de Tàrrega ©JordiBonilla

L'Agrupament Escolta i Guia Mestre Güell-Roger de Llúria de Tàrrega ha celebrat aquest dissabte el seu 65è aniversari amb una jornada plena d'activitats que ha comptat amb la participació d'infants, joves, caps, famílies i ex-caps.

La commemoració ha començat amb un esmorzar popular al Bosquet del Maset, on els escoltes han plantat cinc nous arbres continuant amb el seu projecte per rehabilitar aquest espai de la capital de l'Urgell. "Cada cinc anys renovarem i ampliarem els arbres per poder obrir un nou entorn natural a la ciutat", ha explicat el cap d'agrupament, Llorenç Corbella.

L'agrupament ha desenvolupat la seva tasca a Tàrrega ininterrumpudament des del 1959

Descoberta del plafó informatiu del cau de Tàrrega al Bosquet ©JordiBonilla
Descoberta del plafó informatiu del cau de Tàrrega al Bosquet ©JordiBonilla

Les noves espècies, aladerns de fulla petita, s'han acompanyat d'un nou plafó informatiu en el qual s'explica l'opció país com un dels tres àmbits d'actuació de l'escoltisme català, juntament amb les opcions persona i espiritualitat.

Després d'un seguit d'activitats per a tothom, la festa s'ha traslladat al càmping municipal amb una rua d'aniversari pels carrers de Tàrrega. El punt final ha estat un dinar popular que ha comptat amb més de 200 assistents i un bingo musical.

Actualment, l'AEIG Mestre Güell-Roger de Llúria compta amb prop de 200 infants i joves i una seixantena de caps que es reuneixen cada dissabte a la tarda per compartir jocs, activitats, excursions, reflexions...

El cau de Tàrrega és el més gran de Catalunya en nombre d'infants i joves, educant en el lleure dels 6 als 18 anys

Des dels Potes Tendres fins als Trucs, l'objectiu és que "que quan surtin del cau també puguin reinvidicar el sentit crític i els valors que aquí aprenen", ha destacat una altra de les caps, Laura Cera.