El cicle Tàrrega Sona portarà el divendres 31 de març al Teatre Ateneu els sons d’arrel africana de Momi Maiga

El jove músic i cantant senegalès, considerat un virtuós de la kora, presentarà el seu primer àlbum, “Nio”, en què fusiona ritmes tradicionals, jazz ètnic i flamenc
IMATGE PROMOCIONAL · Momi Maiga
photo_camera Imatge promocional de Momi Maiga. Foto: Ajuntament de Tàrrega

Tàrrega clourà l’agenda cultural de març amb una atractiva proposta per als aficionats a la música d’arrel tradicional. El compositor i cantant senegalès Momi Maiga presentarà divendres vinent 31 de març al Teatre Ateneu (21:30h) els temes del seu àlbum de debut, titulat ‘Nio’ (que significa ‘ànima’ en mandikà, la seva llengua natal). El disc constitueix una variada paleta sonora on conflueixen sons africans, jazz ètnic i fins i tot flamenc. Amb només 25 anys d’edat, Momi Maiga brilla per la seva habilitat amb la kora, instrument de corda típic del sud del Senegal, que fusiona amb el violí i el violoncel. A més, també destaca per la seva fluïdesa vocal i una sorprenent sensibilitat a l’hora de compondre cançons. L’actuació s’emmarca dins el cicle Tàrrega Sona 2023 organitzat per la Regidoria de Cultura.

La vetllada portarà fins a la capital de l’Urgell l’essència dels ritmes senegalesos sota un prisma modern i innovador. Momi Maiga protagonitzarà un diàleg entre cultures que captivarà el públic per la seva versatilitat. Immers dins la rica varietat musical de l’Àfrica occidental, l’artista va créixer a la zona de Casamance seguint el llegat històric dels griots, que abasta segles enrere. La seva herència cultural el vincula vers les tradicions ‘mandes’ i la kora, instrument que toca des dels 6 anys. Momi Maiga, exponent del mestissatge sonor d’avantguarda, comptarà dalt l’escenari amb la complicitat de Carlos Montfort (violins i veus), Aleix Tobias (bateria i percussions) i Marçal Ayats (violoncel i veus).

Preu de l’entrada: 5 euros · Consulteu descomptes · Venda anticipada a La Botiga del Museu (carrer Major, 11) i al web www.culturatarrega.cat · Taquilles del Teatre Ateneu des d'una hora abans del concert. Consulteu aquí la programació completa del cicle Tàrrega Sona 2023.