Ciutadilla viatjarà en el temps un any més fins a l'època medieval

El poble es transportarà fins a mil anys enrere amb la participació de més d'un centenar de figurants
Una de les recreacions de la passada edició de Ciutadilla Medieval ©Comarques
photo_camera Una de les recreacions de la passada edició de Ciutadilla Medieval ©Comarques

Els dies 3, 4 i 5 de maig Ciutadilla tornarà al seu passat medieval amb la Trobada de Grup de Recreació Ciutadilla Medieval, que enguany arriba a la seva XXIIa edició, sent la trobada més antiga de Catalunya.

En la passada edició, més de 170 figurants del Principat, el País Valencià, Aragó i Castella van participar en la transformació mil anys enrera del nucli antic de la vila.

Enguany la programació començarà el divendres al vespre amb l'obertura de la taverna del castell, el sopar de benvinguda i l'encanteri dels Hospitalers, així com la projecció d'un vídeo de la passada edició.

El campament medieval i la fira es podran visitar dissabte i diumenge durant tot el dia.

La jornada de dissabte comptarà amb una recreació hospitalària a Casa Valls a les 12 del migdia, el setge al Castell a les 6 de la tarda i la pujada de torxes a dos quarts de 10 de la nit. A més, s'oferiran diversos tallers de tèxtil, escriptura antiga, tir amb arc i un tast de beuratges de bruixes.

El diumenge arrencarà amb el torneig de tir amb arc i comptarà de nou amb la recreació a Casa Valls, així com una cercavila a les 12 del migdia, la desfilada dels Hospitalers de Ciutadilla a les 2 del migdia i les danses cortesanes a les 4 de la tarda.

El mag Reivax també oferirà el seu espectacle al migdia i a la tarda de diumenge

Durant el cap de setmana s'oferiran visites guiades a la Torre de l'Homenatge de 12 a 14 hores i de 17 a 19 hores. Les activitats són gratuïtes, a excepció del dinar medieval del diumenge.