Claravalls incorpora el primer exponent d’art urbà amb un mural de gran format dedicat al món rural

Foto: Ajuntament de Tàrrega.

El poble de Claravalls, un dels nuclis del municipi de Tàrrega, comptarà ben aviat amb el primer mural d’art urbà de la vila.

Impulsat per la Junta de Veïns de la vila, el treball que ultima el grafiter i muralista Tope reflecteix les activitats que donen personalitat al món agrari, l'entorn rural i les tradicions de les contrades. Concretament, l’artista establert a Tàrrega hi ha plasmat elements com són la floració de l'ametller, un carro amb la collita d'ordi, un camp de roselles, una perdiu, una àvia i un nen amb una caldera i unes botifarres.

Es tracta d’una pintura de grans dimensions, realitzada amb la tècnica del grafit sobre un mur de 25 metres de llarg i 3 metres d'altura que es correspon amb el frontal del camp de futbol.

Segons ha explicat el portaveu de la Junta de Veïns de Claravalls, Pere Ramon Pont, “materialitzem un projecte que feia temps que teníem al cap amb el qual posem en valor l’activitat agrícola, l’entorn rural i les tradicions del poble”. L’obra té un cost que ascendeix a 1.950 euros (IVA inclòs), finançats amb una aportació de 750 euros de l’Ajuntament de Tàrrega a través de la regidoria de Pobles i fons propis de l’entitat veïnal.

Pont ha afirmat que “aquests anys de pandèmia hem treballat per invertir les aportacions que ens fa el consistori de Tàrrega en millores al poble”. Així doncs, la Junta de Veïns de Claravalls i l’Ajuntament de la capital de l’Urgell han impulsat altres actuacions a la vila els últims mesos.

Una de les accions que s’hi ha dut a terme és la restauració de la façana de l’edifici conegut com “la Crisi”; espai emblemàtic del poble en el qual els anys cinquanta i seixanta del segle passat s'hi feien els balls i les trobades veïnals, que també fou seu de l’antic ajuntament. Aquesta actuació ha suposat una inversió de 10.000 euros.

A més a més, el passat mes de novembre es va renovar l’asfalt dels carrers d’accés al castell i al cementiri, intervenció finançada íntegrament amb una subvenció de la Diputació de Lleida d’uns 35.000 euros. Finalment, s’ha invertit 3.500 euros a senyalitzar els principals punts d’interès del poble i instal·lar miralls per incrementar la visibilitat dels carrers que comuniquen amb la carretera C-14.

Per la seva part el regidor de Cultura, Participació i Pobles, Carlos Vílchez, assenyala que “tots els pobles tenen entitat pròpia i cal preservar-la, per la qual cosa l’equip de govern intentem donar el màxim de suport a les iniciatives i necessitats que hi ha, que són moltes, a fi de mantenir vius els pobles, en aquest cas Claravalls, aturar-ne el despoblament i fins i tot d’aconseguir-ne el repoblament”.