El Club Esportiu Alba de Tàrrega aconsegueix 25 medalles en la seva participació en els Jocs Specials Olympics Catalunya

Els jocs van comptar amb la participació de 40 esportistes i sis tècnics del Club Esportiu Alba

Specials_ClubAlba_3
photo_camera Els esportistes del Club Esportiu Alba als Jocs Specials Olympics Catalunya. Foto: Associació Alba

Després de tres dies de competicions, els 40 esportistes del Club Esportiu Alba i els 6 tècnics van arribar ahir, diumenge 2 d'abril, a Tàrrega carregats de medalles i sobretot d'una gran experiència viscuda.

Per a molts d'ells era la primera vegada que participaven en els Jocs Specials Olympics Catalunya que enguany s'han celebrat a Granollers i on han competit més de 1.500 esportistes d'arreu de Catalunya, però també d'11 comunitats autònomes i de 10 països diferents

La valoració dels resultats esportius és molt positiva amb:

  • 9 medalles d'or: una per l'equip de bàsquet, una de ping-pong, 4 de ciclisme, 2 de natació. 
  • 9 medalles de plata: una per l'equip de petanca, 4 de ciclisme i 4 de natació.
  • 7 medalles de bronze: 5 en ciclisme i 2 en natació. 

Cal destacar els bons resultats de l'equip ciclista del Club Alba que ha aconseguit medalles en totes les competicions en què ha participat i l'equip de natació. També l'equip de bàsquet ha pogut emportar-se el primer lloc en la seva categoria reafirmant d'aquesta manera el bon nivell de forma que ha demostrat en les competicions territorials. 

A banda de la competició esportiva, els Specials han estat una gran experiència vital per a tots els esportistes, ja que han pogut conviure i fer amistat amb altres esportistes d'arreu de Catalunya i posar-se a prova a tots els nivells! 

La participació en els Jocs Specials Olympics d'aquest any ha estat possible gràcies al patrocini de l'empresa Equiptank que ha col·laborat a finançar l'estada dels esportistes i és també patrocinador oficial de l'equip de bàsquet. El Club compta també amb un patrocini de l'equip de futbol per part de l'empresa Edicespa i les empreses Isprox i BonÀrea per l'equip ciclista.

Un Club amb una llarga trajectòria. 

El Club Esportiu Alba es va crear l'any 1999 amb l'objectiu de promoure l'esport i l'activitat física entre les persones amb discapacitat intel·lectual. Juga competicions a nivell del territori de Lleida i a Catalunya. Actualment, està format per una cinquantena d'esportistes, la majoria vinculats a l'Associació Alba. 

Des del Club s'intenta promoure també l'esport inclusiu amb la participació oberta d'altres esportistes i persones amants de l'exercici físic i l'esport. 

L'any passat el Club Ciclista Alba va ser guardonat amb un dels Premis Inclusius de l'Esport Català que atorga cada any la Generalitat de Catalunya.