La Colònia Sant Eloi de Tàrrega a Gerri de la Sal celebra 50 anys amb un col·loqui a l'Ateneu

L'associació va ser fundada el 1974 i un any després va adquirir els terrenys de Gerri de la Sal

Cartell de la Xerrada-Col·loqui de la Colònia Sant Eloi ©AssociacióColòniaSantEloi
photo_camera Cartell de la Xerrada-Col·loqui de la Colònia Sant Eloi ©AssociacióColòniaSantEloi

L'Associació Colònia Sant Eloi de Tàrrega a Gerri de la Sal celebra el seu 50è aniversari amb un acte el pròxim dijous 16 de maig a les 19.30 a la sala de socis de l'Ateneu de Tàrrega. En aquesta ocasió, membres de l'entitat repassaran els cinquanta anys d'història en una xerrada-col·loqui, rememorant moments clau i debatent sobre el futur de l'associació.

Fundada el 1974 per un grup de targarins i targarines, l'entitat volia crear una casa de colònies al Pirineu, adquirint un terreny a Gerri de la Sal l'any següent. Allí es va construir la casa i la zona d'acampada i des de llavors, ha estat el punt de trobada per a nombroses acampades infantils i juvenils.

La parròquia de Tàrrega és la propietària de la casa i la Colònia Sant Eloi, la gestora

La casa de colònies s'ha mantingut amb l'esforç de diferents col·lectius, focalitzant-se en les persones vulnerables i amb diversitat funcional amb un espai adaptat en col·laboració amb Frater. Després d'una època d'esplendor als 90 i inicis dels 2000, l'activitat va anar minvant fins que el 2015 la nova junta revitalitza l'espai amb les colònies de Quàlia i la Catequesi Parroquial de Tàrrega.

A més de l'acte col·loqui, la Colònia acollirà una trobada el diumenge 26 de maig a Gerri de la Sal oberta a tots els qui han participat de l'espai al llarg dels anys. Hi haurà dinar, jocs, tallersconcerts, així com altres activitats. Per a més informació, es pot contactar amb els responsables de l'organització a través del correu electrònic [email protected].