La comèdia protagonitzarà la 29a Temporada d'Arts Escèniques de Tàrrega

Totes les representacions, 10 en total, tindran lloc al Teatre Ateneu, que enguany commemora el centenari de la seva inauguració
Presentació de la 29a Temporada d'Arts Escèniques de Tàrrega. © Ajuntament de Tàrrega
photo_camera Presentació de la 29a Temporada d'Arts Escèniques de Tàrrega. © Ajuntament de Tàrrega

La Regidoria de Cultura de Tàrrega ha programat 10 espectacles destacats de la cartellera actual en el marc de la 29a Temporada d'Arts Escèniques, que aixecarà el teló aquest dissabte 23 de setembre. El cicle també inclourà unes altres 7 propostes de Fundació La Xarxa adreçades al públic familiar. La capital de l'Urgell continua apostant així per una programació professional de qualitat que engloba muntatges de caràcter popular amb altres de creació contemporània innovadora. La comèdia serà enguany el protagonista indiscutible dalt de l'escenari, des del qual es vol fer reflexionar al públic sobre la societat actual.

Totes les representacions tindran lloc al Teatre Ateneu, que enguany celebra el centenari de la seva obertura. Tàrrega commemorarà l'efemèride amb propostes com la xerrada que oferirà aquest divendres 22 de setembre (20 h) el comentarista cinematogràfic Albert Beorlegui per tal de rememorar els inicis d'aquesta emblemàtica sala. L'acte inclourà la projecció de la pel·lícula 'Singing in the rain (Cantant sota la pluja)', un dels clàssics del cinema del segle XX, en recordança dels anys que el teatre era una de les sales de projecció de la capital de l'Urgell. Un altre dels plats forts del programa d'actes per commemorar el centenari d'aquest edifici que ha esdevingut símbol de la vida cultural targarina és l'exposició que acollirà la Sala Marsà entre el 9 de novembre i el 3 de desembre.

Inaugurada l'any 1923, la sala es manté com a epicentre de l'activitat teatral a la ciutat i acollirà durant els pròxims mesos reconeguts i premiats espectacles de Sixto Paz Produccions, Bitó Produccions, Sala Flyhard o La Calòrica, entre altres.

El regidor de Cultura, Miquel Nadal, ha destacat durant la presentació de la 29a Temporada d'Arts Escèniques de Tàrrega davant els mitjans de comunicació que "la programació estable més antiga de la demarcació de Lleida aixecarà el teló amb un molt bon ritme de venda d'abonaments". Nadal ha afegit que "en aquesta ocasió hem apostat per espectacles que puguin atreure el gran públic per tal de celebrar el centenari de l'Ateneu". Per la seva banda, la tècnica de Cultura, Teresa Garcia, ha destacat que "hem bastit un programa que combina grans muntatges i petites perles de l'escena actual, que alhora defensa la paritat, ja que veurem moltes actrius i directores a l'escenari".

Programació 29a Temporada d'Arts Escèniques de Tàrrega

Dissabte 23 de setembre: 'Paradís' de la companyia El Somni Produccions
Divendres 29 de setembre: 'Viatge d'hivern' de Cia. Cassandra Projectes Artístics i la Sala Beckett
Dissabte 21 d'octubre: 'Cost de vida' de Sixto Paz Produccions
Dissabte 4 de novembre: 'Fitzroy', l'última comèdia signada pel dramaturg i guionista Jordi Galceran
Dissabte 18 de novembre: 'La pell fina' de Sala Flyhard
Dissabte 2 de desembre: 'Instruccions per fer-se feixista', un text de Michela Murgia
Diumenge 10 de desembre: 'Pastoral i tutelada' d'InCursió Social amb Íntims Produccions
Dissabte 16 de desembre: 'Conspiranoia' d'Hause & Richman i Velvet Produccion
Divendres 19 de gener: 'Forever' de Kulunka Teatroa
Dissabte 3 de febrer: 'Els Ocells' de La Calòrica


La majoria de les representacions tindran lloc a 2/4 de 9 del vespre excepte 'Paradís' (funció a les 20 h) i 'Pastoral i tutelada' (18 h). Les entrades ja estan a la venda, amb els descomptes habituals, a través de La Botiga del Museu (c. Major, 11) i al web www.culturatarrega.cat.

Podeu trobar tota la informació sobre les obres en aquest enllaç.  

Programació de Fundació La Xarxa

Per la seva part, la Fundació La Xarxa acostarà produccions de teatre per a tots els públics els diumenges a la tarda amb presència de titelles, teatre musical i visual. Els noms que integren el programa són Cia, Teatre de l’Abast – La Fam Produccions (29 d’octubre), Cia. Sgratta (12 de novembre), Tanaka Teatre (3 de desembre), Cobla Lluïsos (21 de gener), Planeta Impro (4 de febrer), La Mecànica (18 de febrer) i Giramàgic (24 de març).