Comediants encapçalarà els Premis Culturàlia 2023 de Tàrrega

La companyia teatral impulsora la Fira de Teatre al Carrer l’any 1981 també rebrà el premi intercomarcal pel seu vincle cultural i artístic amb la capital de l’Urgell

Comediants actuant en la primera edició de FiraTàrrega ©PauBarceló
photo_camera Comediants actuant en la primera edició de FiraTàrrega l'any 1981 ©PauBarceló

El món cultural i associatiu de Tàrrega es reunirà de nou el 25 de novembre amb l’entrega dels Premis Culturàlia que reconeixeran a persones i entitats que han treballat pel foment de la cultura a la ciutat. El certamen arriba a la seva 25a edició amb una gala que se celebrarà al Teatre Ateneu i que comptarà amb la companyia Comediants com a conductors de l’espectacle.

El grup teatral també rebrà el premi intercomarcal per haver estat uns dels impulsors de FiraTàrrega l’any 1981, a més de mantenir-ne el vincle al llarg de quatre dècades i representant-hi nombrosos espectacles.

El Centre Cultural de Tàrrega i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tàrrega són les organitzacions que escullen els guardonats.

El premi a la trajectòria cultural serà per la revista URTX d’humanitats de l’Urgell, la qual ha publicat 37 volums des del 1989 i compta amb un equip de prop de 400 investigadors. El pintor Josep Minguell, autor dels murals del presbiteri de l’església de Santa Maria de l’Alba rebrà el premi a l’artista en reconeixement de la seva trajectòria i en especial al que ja anomenen “la Capella Sixtina catalana”.

Roda de premsa de presentació dels Premis Culturàlia 2023©AjuntamentdeTàrrega
Roda de premsa de presentació dels Premis Culturàlia 2023©AjuntamentdeTàrrega

El premi comarcal serà per l’activista cultural Manuel de Sanz, president de la Fundació Tekhnikós de Verdú dedicada a la societat del coneixement i col·laborador de nombroses entitats comarcals. Finalment, l’emprenedora Aurora Catà rebrà el premi targarina fora vila per la seva tasca com a vicepresidenta de l’America’s Cup Event Barcelona.

L’entrega de premis començarà a tres quarts de nou del vespre, però des de les vuit de la tarda hi haurà animació a l’exterior del Teatre Ateneu per amenitzar l’ambient. A més de l’espectacle de Comediants, també hi haurà una projecció dedicada als guardonats. L’acte és gratuït, però cal reservar localitat al web de Cultura Tàrrega o presencialment a la Botiga del Museu a partir del 6 de novembre.