Comencen els treballs de restauració a la muralla carlina de Tàrrega

El conjunt arquitectònic format per dos torricons data del 1874 i presenta greus problemes estructurals
Treballs als torricons de la muralla de Tàrrega ©AjTàrrega
photo_camera Treballs als torricons de la muralla de Tàrrega ©AjTàrrega

L'Ajuntament de Tàrrega ha posat en marxa les obres de restauració dels torricons del carrer Migdia, al nucli antic de la població. Aquests dos elements són part de la muralla carlina del segle XIX al costat del riu Ondara i presenten greus problemes estructurals deguts al pas del temps i a factors climàtics.

El projecte, amb una inversió de 34.000 euros, finançat pel consistori i l'Institut d'Estudis Ilerdencs amb una subvenció de 25.496 euros, es centra en consolidar, impermeabilitzar i estabilitzar les estructures per pal·liar esquerdes i filtracions. Es preveu una restauració integral del torricó del segment est i treballs de manteniment al torricó oest, amb un termini d'execució de 3 mesos.

La muralla va ser construïda el 1874 durant les Guerres Carlines després de la riuada de Santa Tecla que va afectar l'antiga muralla medieval

L'objectiu del consistori és conservar el conjunt patrimonial com a monument històric amb senyalització informativa. Aquesta restauració recorda altres intervencions similars, com la realitzada el 2021 als torricons del Parc de Sant Eloi, construïts el 1872 també durant les Guerres Carlines.