El Consell Comarcal de l'Urgell renova la concessió del transport escolar col·lectiu

Ho fa amb un total de 30 rutes que mouen més de 500 alumnes als centres educatius de la comarca

El president del Consell Comarcal de l'Urgell, José Luis Marín, junt amb el conseller d'Educació, Eduard Montseny, i els representants de les empreses de Transport Escolar Col·lectiu (TEC). © Consell Comarcal de l'Urgell
photo_camera El president del Consell Comarcal de l'Urgell, José Luis Marín, junt amb el conseller d'Educació, Eduard Montseny, i els representants de les empreses de Transport Escolar Col·lectiu (TEC). © Consell Comarcal de l'Urgell

El Consell Comarcal de l'Urgell, com a principal encarregat del transport escolar, continua apostant per un model de trasllat de qualitat per l'alumnat als centres educatius de la comarca de l'Urgell, i renova la concessió a les empreses Autocars del Pla, Autocars d'Agramunt i ALSA, per a tres cursos escolars prorrogables a dos més.

Els municipis dels centres escolars receptors de l'alumnat de diferents nuclis de població amb transport escolar són: Tàrrega, Agramunt, Bellpuig i Sant Martí de Riucorb.

El servei de transport escolar té com a finalitat el desplaçament a un centre públic o privat, ordinari o d'educació especial, d'aquell alumnat que per manca d'oferta educativa del seu nivell en el municipi de residència s'ha d'escolaritzar fora del seu municipi, i d'aquell alumnat que tot i tenir oferta educativa del seu nivell en el municipi de residència, per circumstàncies especials, s'ha de desplaçar. Així mateix, l'alumnat d'ensenyament postobligatori no universitari pot fer ús del servei de transport escolar de l'Urgell en funció de la disponibilitat de places lliures. A l'Urgell es traslladen més de 500 alumnes diàriament, en servei de matí i migdia, i es dona servei a 15 centres entre escoles i instituts.

L'Àrea d'Educació del Consell Comarcal de l'Urgell és qui coordina el servei entre les empreses transportistes, els centres escolars, els ajuntaments, el Departament d'Educació i les famílies.

S'han licitat 15 lots, els quals integren un total de 30 rutes. El valor estimat del contracte per als cinc cursos escolars adjudicats és de 7.255.297,80 €.