El Consell Comarcal de la Segarra engega un servei de canguratge itinerant a la comarca

Els municipis que tindran canguratge itinerant seran Sant Guim de Freixenet, Sant Ramon, Torà, Sanaüja, Plans de Sió i Ribera d'Ondara
Consell Comarcal de la Segarra.
photo_camera Consell Comarcal de la Segarra.

El Consell Comarcal de la Segarra ha engegat per primera vegada un servei de canguratge itinerant en diferents municipis de la comarca amb l'objectiu d'avançar amb la corresponsabilitat pública envers les cures. En concret, el servei s'oferirà a partir d'aquest 7 d'octubre i fins a finals de desembre, cada dissabte, a diferents municipis de la comarca.

Els municipis que tindran canguratge itinerant seran Sant Guim de Freixenet, Sant Ramon, Torà, Sanaüja, Plans de Sió i Ribera d'Ondara. D'aquesta manera, el servei s'oferirà cada dissabte, de 10 h a 13 h, en diferents espais municipals d'aquests pobles.

Es tracta d'un servei universal, que està obert a totes les famílies de la comarca. Per poder fer ús del servei de canguratge itinerant, només caldrà que les famílies interessades contactin amb el Consell Comarcal al correu electrònic de [email protected].

Aquest servei sorgeix del finançament del Pla corresponsables, com una nova política pública impulsada per a la Secretaria d'Estat d'Igualtat i per la Violència de Gènere, del Ministeri d'Igualtat, destinada a iniciar el camí que garanteixi la cura com a dret. L'objectiu és el desplegament de serveis de cura a la infància, ja sigui en equipaments públics, mitjançant prestacions orientades a facilitar la conciliació de les famílies amb filles i fills. Aquesta política s'emmarca en el programa 'Temps x cures' de la Generalitat de Catalunya.

El programa ‘Temps x tu’ que està format per diferents línies d'acció, com una bossa d'hores de canguratge a disposició dels ajuntaments de la comarca, en què cada municipi, segons els nuclis de població, té atribuïdes un nombre d'hores; una bossa d'hores de canguratge a disposició dels serveis del Consell Comarcal de la Segarra; un servei de canguratge itinerant en aquells municipis que tenen escola, així com un conveni de col·laboració econòmica amb els consistoris de Cervera i Guissona per tal que puguin desenvolupar els seus propis serveis.