El Consell de Direcció Territorial de la Generalitat a Lleida inicia la descentralització a Tàrrega

L'òrgan dirigit per la delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, també va reunir-se amb el president del Consell Comarcal de l'Urgell, José Luis Marín, i el seu equip de govern
Reunió del Consell de Direcció Territorial amb l'ens comarcal de l'Urgell ©Govern
photo_camera Reunió del Consell de Direcció Territorial amb l'ens comarcal de l'Urgell ©Govern

El Consell de Direcció Territorial de l’Administració de la Generalitat a la vegueria de Lleida va celebrar-se ahir a Tàrrega, marcant un precedent en la descentralització d'aquest tipus de reunions. L'ens, presidit per la delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, i amb la participació dels directors dels serveis territorials, va mantenir una sessió al Consell Comarcal de l'Urgell per revisar l'estat de diversos projectes.

Aquesta reunió, la primera fora de la capital lleidatana, es repetirà en altres localitats de la província en sessions mensuals

Abans de la sessió principal, Bergés i els responsables dels serveis territorials van reunir-se amb l'equip de govern del Consell Comarcal de l'Urgell i el seu president, José Luis Marín. Durant aquesta trobada es van abordar temes com el projecte de l'Hospital d'Atenció Intermèdia de Tàrrega que està previst que comenci a redactar-se enguany.

Marín i Bergés també van debatre sobre l'expansió del sistema de recollida porta a porta després de la prova pilot al polígon Riambau de Tàrrega i que s'anirà desplegant arreu de l'Urgell d'ara i fins a l'any vinent. Les obres de la nova estació d'autobusos de Tàrrega o la problemàtica amb l'habitatge també van estar sobre la taula.

Posteriorment, el Consell de Direcció va visitar l'exposició Guillem Viladot i els creadors de Ponent i el refugi antiaeri de Santa Maria a Agramunt. L'exposició, que ha itinerat per diversos museus de la regió, mostra les relacions de l'artista agramuntí amb altres creadors destacats de la zona. Pel que fa al refugi antiaeri de Santa Maria, es tracta d'un espai únic a Catalunya, museïtzat per documentar la vida quotidiana durant la Guerra Civil espanyola.