La consellera de Territori, Ester Capella, anuncia a Bellpuig l'inici de la redacció de l'estudi per enllaçar Belianes i Vilanova

Aquest tram suposarà la descongestió del trànsit rodat pesat dins de la població, una petició que fa temps que treballa el consistori

Visita de la consellera de Territori, Ester Capella, al municipi de Bellpuig. © Ajuntament de Bellpuig
photo_camera Visita de la consellera de Territori, Ester Capella, al municipi de Bellpuig. © Ajuntament de Bellpuig

En el marc d'una visita pel territori, el passat divendres, 17 de novembre, la consellera de Territori, Ester Capella, va visitar estat Bellpuig acompanyada de la directora dels Serveis Territorials del Departament de Territori a Lleida, Josse Terés i del subdirector general de Projectes i Obres, Pedro Malavia.

L'objectiu de la visita era una reunió de treball amb l'alcalde Jordi Estiarte i les regidores d'Emprenedoria i Empresa, Imma Oliva i de comerç, Inés Granollers, per tractar temes primordials per a la població com són la construcció de la variant entre les carreteres de Belianes i Vilanova de Bellpuig i la disponibilitat de sòl industrial.

L'any 2021 es van començar els tràmits per demanar la construcció d'una variant entre les carreteres LP-2015 de Belianes i C-233 de Vilanova de Bellpuig. La consellera ha anunciat a l'alcalde que després d'adjudicar l'estudi informatiu, està previst que es comenci la redacció del mateix aquest mes de novembre. Això vol dir que a partir de l'estiu de l'any vinent, quan l'estudi estigui enllestit, l'equip de govern el podria ratificar al ple per tal que es pugui incloure en els pressupostos de la Generalitat i començar les obres de construcció al més aviat possible.

Aquesta ha estat una notícia molt ben rebuda pel consistori, ja que segons destaquen, el trànsit dins de la població s'ha fet insostenible, i a conseqüència del mateix el ferm es veu malmès sovint i les actuacions que es fan tenen poca durada, a més de la perillositat d'aquest.

D'altra banda, el consistori de Bellpuig fa temps que lluita per disposar de més sòl industrial, ja que aquesta carència impedeix l'ampliació de les empreses del municipi i la implementació de noves.

L'alcalde ha explicat que “des de delegació del govern a Lleida fa un parell d'anys que estem treballant amb el Departament d'Empresa, amb el secretari general Oriol Sagrera i amb el subdirector general de Política Industrial Jordi Carbonell, per desencallar aquesta situació”. La consellera, per la seva part, s'ha compromès que el Departament de Territori també sumarà esforços solucionar aquesta mancança.