Crespín presenta els pressupostos de l'Estat als presidents de les cambres de comerç de Tàrrega i Lleida

Text: Redacció / Foto: Subdelegació del Govern

El subdelegat del Govern a  Lleida, José Crespín,  ha mantingut avui una reunió amb els presidents de les cambres de comerç de Lleida i de Tàrrega, Jaume Saltó i Carles Giribet, respectivament, per explicar les principals línies de treball i d’inversió dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a 2021.

Crespín els ha traslladat les mesures de recuperació econòmica que contemplen els PGE “com a eina imprescindible per sortir de la crisi i peça clau per assentar les bases d’un canvi en el nostre model productiu” i ha insistit en que el teixit econòmic i empresarial de les terres de Lleida “és el motor que impulsa aquesta recuperació i està cridat a tenir-hi un paper protagonista”.

En aquest sentit, el subdelegat del Govern s’ha referit als PGE 2021 com uns  pressupostos “transformadors impulsats pels 27.000 M€ dels fons europeus que han de permetre convertir-se en la palanca d’activació econòmica” i ha encoratjat a les dues cambres lleidatanes “a tenir un paper molt actiu en aquest impuls econòmic que ha de comportar també un estímul en la recuperació de l’ocupació a la província”.

Una altra de les qüestions abordades en totes dues reunions han estat les inversions en infraestructures que contemplen els PGE 2021 a Lleida, Pirineu i Aran amb 81,7 M€ i un increment del 97,7% que es destinaran a la millora de la xarxa de carreteres i infraestructures ferroviàries de la província. Segons Crespín, s’han previst per “millorar i modificar la mobilitat  rellançant nous nodes de comunicació imprescindibles per a la nostra economia i la seva capacitat exportadora”.

Les reunions d’avui amb els presidents de les Cambres de Comerç de Lleida i de Tàrrega formen part de la ronda de trobades que el subdelegat del Govern a Lleida està fent amb el teixit econòmic i social de la província per donar a conèixer els PGE per al proper any.

Demà dijous, Crespín continuarà amb aquesta ronda de reunions amb una reunió telemàtica amb els consells comarcals i divendres ho farà amb representants de l’Associació de l’Empresa Familiar de Lleida, de l’Associació d’Autònoms de Lleida i de la Federació de Comerç a Lleida.