Demanen 15 anys a un home per abusar de la seva neboda menor i amb discapacitat

L'acusat feia petons, tocaments i fins i tot havia arribat a introduir-li els dits a la vagina, a més de fer creure a la víctima que tenien una relació sentimental, regalant-li tabac 
Pla obert dels jutjats de Lleida ©ACN
photo_camera Pla obert dels jutjats de Lleida ©ACN

La Fiscalia de Lleida ha sol·licitat una condemna de 15 anys de presó per a un home de 53 anys, acusat de diversos tocaments a la seva neboda amb discapacitat intel·lectual mentre era menor d'edat, durant l'any 2021 a l'Urgell. Segons els informes de la fiscalia, l'home aprofitava els moments en què la noia, de 15 anys en aquell moment, es quedava a casa dels avis per perpetrar els abusos, incloent-hi petons i tocaments tant externs com interns, arribant fins i tot a introduir-li els dits a la vagina. A més, s'ha destacat que l'acusat induïa la víctima a creure que tenien una relació sentimental, regalant-li tabac i insistint que no revelés els fets a ningú.

El judici per a aquest cas està programat pel dimecres 28 de febrer a l'Audiència de Lleida

El ministeri fiscal també sol·licitarà una prohibició d'acostar-se a menys de 500 metres de la víctima i comunicar-s'hi durant un període de 10 anys, així com el mateix temps de llibertat vigilada.

També es demana que l'acusat no pugui exercir cap professió o realitzar activitats amb menors durant 5 anys després del compliment de la pena privativa de llibertat. En termes de responsabilitat civil, s'ha requerit una indemnització de 15.000 euros pels danys morals.