Detingudes quatre persones pel furt d'una bossa amb diners recentment retirats d'una entitat bancària de Tàrrega

ACN | Foto: Arxiu Comarques de Ponent

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres homes i una dona, d'edats compreses entre els 32 i 49 anys, per, presumptament, haver robat una bossa de mà a una dona de Tàrrega. Els fets van tenir lloc aquest dimarts, poc després que la víctima retirés diners d'una entitat bancària. En sortir, va deixar la bossa al seient del vehicle i va veure que una dona que poc abans també havia estat al banc es va posar davant del cotxe. Tot seguit, un home li va colpejar el vidre i li va dir que hi havia unes monedes a terra, per si li havien caigut a ella. En baixar per recollir-les, va veure com les dues persones marxaven en un vehicle a gran velocitat i, immediatament, va adonar-se que li havien tret la bossa i va entrar al banc per alertar del furt.

Els arrestats van fugir en un vehicle en direcció a Lleida i, pocs minuts després, una patrulla de la comissaria de Mollerussa es va creuar amb el cotxe a l'entrada de Golmés i va iniciar el seguiment fins que els van aturar a l'interior de la població. Els agents van escorcollar els quatre ocupants del vehicle i van localitzar tots els diners, que portaven repartits entre ells.

Tot apunta, per aquest fet i antecedents anteriors, que aquestes persones formarien un grup especialitzat en furts amb el mètode de “la sembra”, en què mitjançant engany s'aconsegueix que el conductor baixi del vehicle amb qualsevol excusa per aconseguir sostreure tots els objectes de valor que hi ha al vehicle.

Un cop formalitzada la denúncia es van retornar la totalitat dels diners a la víctima. Els detinguts, amb antecedents, estan acusats d'un delicte de furt i passaran pròximament a disposició judicial davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.