Deu joves es grauden com a soldadors amb l'FPO Dual de La Solana de Tàrrega

Les pràctiques professionals van iniciar-les el febrer del 2023 i la meitat dels joves continuaran treballant a l'empresa on les ha realitzat un cop acabada la formació
Els joves en l'acte de lliurament dels diplomes de l'FPO Dual promoguda per La Solana ©AjuntamentdeTàrrega
photo_camera Els joves en l'acte de lliurament dels diplomes de l'FPO Dual promoguda per La Solana ©AjuntamentdeTàrrega

Una desena de joves de Tàrrega s'han graduat com a primera promoció de la Formació Professional Ocupacional (FPO) Dual de Fabricació Mecànica, promogut pel Centre de Recursos per a l’Ocupació de l’Ajuntament de Tàrrega La Solana. El programa anava dirigit a joves d'entre 16 i 29 anys, a l'atur i amb baixa qualificació professional o sense titulació.

L'FPO Dual de Fabricació Mecànica va engegar-se a finals del 2022 i basa la seva metodologia en la combinació de formació teòrica amb experiència pràctica en col·laboració amb empreses locals. 

Els participants han obtingut el Certificat de Professionalitat d’Operacions Auxiliars de Fabricació Mecànica, a més de formació especifica de MAG, TIG i Arc Elèctric i un contracte de treball de formació en alternança de 12 mesos amb les empreses col·laboradores. Les pràctiques professionals van iniciar-les el febrer del 2023 i la meitat dels joves continuaran treballant-hi després de la formació.

DAC Industrial Solutions, Indox Energy Systems, Jaume Costa, JYMPA 1971, Munmas, Ros Roca i Serpentines y Evaporadores són les empreses que han rebut alumnat

L'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, ha felicitat els joves graduats, a més d'agrair la implicació de les empreses pel seu compromís i per la confiança que han dipositat amb el Centre La Solana.

La Formació Dual permet compatibilitzar l’activitat laboral amb els processos formatius i d’orientació professional, recuperant la figura tradicional de l'aprenent i afavorint l'assoliment progressiu dels hàbits laborals. El projecte, impulsat pel Centre La Solana, compta amb el suport del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons rebuts del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE).