Un cartell dissenyat per Josep Manel Leiva il·lustrarà la Festa Major 2023 de Tàrrega

La celebració, que tindrà lloc de l’11 al 14 de maig, homenatjarà els 25 anys del Paupaterres amb un concert de La Fúmiga

L'autor mostra el cartell guanyador del concurs
photo_camera L'autor mostra el cartell guanyador del concurs. © Ajuntament de Tàrrega

Josep Manel Leiva Liébanas és el guanyador del concurs del cartell que il·lustrarà la Festa Major 2023 de Tàrrega. El Consell Municipal de Cultura ha triat el seu disseny d’entre la trentena de propostes presentades. De formació autodidàctica, l’artista és un apassionat del dibuix i darrerament s’ha especialitzat en la creació digital. La imatge té com a protagonistes diferents elements de la cultura popular de la ciutat, en especial del bestiari, signes d’identitat de la festa. Així, apareixen al cartell l’Àliga, Lo Tossino, La Verreta, la Targafera i el Drac de BAT, plasmats en avantguardistes formes geomètriques.

El jurat ha valorat l’originalitat, la composició i la presència de valors. En aquest sentit, el disseny llueix el color porpra, que s’associa a la igualtat de gènere i el feminisme. El treball guanyador rebrà una dotació econòmica de 300 euros. És la primera vegada que Josep Manel Leiva Liébanas, veí de Tàrrega, es presenta a un concurs d’aquestes característiques. La seva obra també es pot seguir al compte d’Instagram @leiv_art.

Festa_Major_23_page-0001
Cartell de la Festa Major 2023 de Tàrrega. © Ajuntament de Tàrrega

La Festa Major 2023 de Tàrrega se celebrarà de l’11 al 14 de maig englobant propostes culturals i lúdiques per a totes les edats. A més de la forta presència de la cultura tradicional (amb la Nit del Tararot o l’Eixida), també destacarà a la programació l’apartat musical. Com ja es va avançar en el seu moment, una de les propostes estrella serà el concert del grup valencià La Fúmiga, que el dissabte 13 tornaran a Tàrrega tot homenatjant els 25 anys del festival Paupaterres. Abans, el divendres 12, arribarà l’apoderament femení del quartet Coco i La Queency, exponents de rap i pop urbà.

També seran presents els sons ‘dance’ a càrrec dels DJs Anna Gisbert, Miquel González, Luara Bearka i Jordi Vila. I no faltarà l’accent local de Perifèrics, l’Orquestra Mediterranea i l’Orquestra de Vent de l’Escola Municipal de Música de Tàrrega. A més, el swing i els balls de festa major tindran enguany uns ambaixadors de luxe amb l’Orquestra Selvatana. Val a dir que el cap de cartell de la programació musical s’anunciarà durant els pròxims dies.