Les Dones Transformadores aterren a l'Urgell i ja sumen més de 120 experiències

Castellserà acull la trobada comarcal amb la participació de 22 nous perfils que s'uneixen al projecte
Desplegament del projecte Dones transformadores a Castellserà ©Govern
photo_camera Desplegament del projecte Dones transformadores a Castellserà ©Govern

22 dones de la comarca de l'Urgell ja formen part del projecte Lleida, terra de dones transformadores, gràcies a l'acte celebrat aquest dijous a la Sala La Panera de Castellserà. Amb aquesta incorporació, la iniciativa ja compta amb més de 120 participants en les diverses comarques on s'ha implementat fins ara, que inclouen el Pla d'Urgell, la Noguera, les Garrigues, la Segarra i l'Urgell. El desplegament territorial es clourà el 24 d'abril al Segrià.

Les dones interessades a unir-se al projecte van ser documentades i fotografiades per incorporar el seu perfil a les eines de difusió, com la pàgina web i l'Instagram del projecte. A banda de compartir la seva experiència, les protagonistes van poder debatre sobre transformació feminista, desigualtats i estigmes en el món rural.

La trobada va comptar amb la presència de la delegada del Govern, Montse Bergés, i la secretària general d'Igualtat i Feminismes, Georgina Oliva, entre altres autoritats. Bergés va fer èmfasi en alguns dels projectes exposats que “ja estan transformant la realitat del món rural amb dones al capdavant”.

Per la seva banda, Oliva va destacar Dones Transformadores com una iniciativa que “construeix espais on ens escoltem i esdevenim visibles”.

Impulsat per la Delegació del Govern a Lleida i amb el suport de diversos departaments, el projecte té com a objectiu destacar les dones rurals que, amb les seves accions quotidianes, detecten i aborden problemàtiques locals generant un impacte positiu en diverses àrees de la societat.