El 36è Parc de Nadal de Tàrrega recupera les activitats a l’Espai MerCAT

Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega

El Parc de Nadal de Tàrrega enllesteix els preparatius per celebrar la 36a edició del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener, i en el mateix horari que l’any passat: de les 11 del matí a la 1 del migdia i de les 4 a les 7 de la tarda. La Regidoria de Cultura, organitzadora de l’esdeveniment, manté el format de la darrera edició del saló de la infància de la capital de l’Urgell i recupera l’Espai MerCAT com a centre neuràlgic dels tallers i ludoteques que ha programat per aquesta edició. Així doncs, dotarà de propostes lúdiques i formatives un espai total de 6.000 metres quadrats repartits entre el parc del Reguer, l’Espai MerCAT, la plaça de les Nacions Sense Estat i l’Hort del Barceloní. D'aquesta manera, la capital de l’Urgell celebrarà un hivern més el seu parc nadalenc, que des de l’any passat aposta per ser un gran espai d’aventura i activitats a cel obert.

Infants, joves i famílies trobaran múltiples al·licients com a alternativa a les vacances de Nadal. Seran una trentena d’activitats amb tallers, atraccions, ponis i rucs, circ, un circuit de vehicles elèctrics i un altre per a bicicletes. Un dels plats forts d’aquesta edició del saló infantil serà el gran circuit d’aventura habilitat al parc del Reguer, que inclou una tirolina d’anada i tornada, un circuit de ponts i un rocòdrom; proposta que va atreure petits i grans el Nadal passat. La programació fomentarà la creativitat dels infants amb la realització de manualitats, màscares, escultures o slime. Tampoc no hi faltarà un passatge del terror per als més intrèpids a la travessia del Forn (accés des del carrer d’Agoders) organitzat pels joves de l’Agrupament Escolta de Tàrrega o una mostra de cultura popular targarina a càrrec de la Fal·lera Gegantera, Guixanet i Esbart Albada. (divendres 30 de desembre).

Un parc sostenible

Val a dir que l’organització aposta per fomentar valors d’ecologia i sostenibilitat entre els infants a través dels tallers i activitats que ha programat. “Des de la Regidoria de Cultura volem aprofitar un dels trets característics de Tàrrega i una de les activitats de les vacances de Nadal més esperades per la mainada per educar en la sostenibilitat. Hem preparat un Parc de Nadal molt potent, divertit i educatiu alhora”, explica el regidor de Cultura, Carlos Vílchez.

Destaquen en la programació tallers que fomenten el reciclatge i la reutilització d’objectes de tota mena. Alhora, s’habilitarà un pàrquing de bicicletes per tal de fomentar el transport sostenible i es proposa a tothom qui vulgui fer ús del circuit que s’habilitarà a la plaça de les Nacions sense Estat que porti el seu vehicle.

Inauguració: dimarts 27 de desembre

La inauguració oficial tindrà lloc el dimarts 27 de desembre, a les 6 de la tarda, amb la presència de la Cucafera i els Targalets i el lliurament de premis del concurs del cartell, el qual és obra enguany de Nahuel Agea Lloses. A més a més, les obres presentades pels escolars de la ciutat en el marc del certamen es podran admirar en una exposició que es podrà visitar cada dia del Parc de Nadal. Alhora, el grup de Diables infantils de BAT posarà el punt final a l’activitat el dimecres 4 de gener a les 7 de la tarda.

Preu: 4 euros (fins a 16 anys) · Abonament 3 dies: 10 euros · Adults i menors d’1 any gratuït · Venda anticipada d’entrades i abonaments a La Botiga del Museu · Carrer Major, 11.

Val a dir que els infants que disposin de la polsera del Parc de Nadal gaudiran de descomptes o preus especials en altres activitats organitzades a la ciutat de Tàrrega en el marc de les festes, com és el cas de descomptes en el parc d’atraccions, per a les sessions infantils programades a Cinemes Majèstic o preus reduïts a l’escape room ‘La Mamba Negra’.