El 36è Parc de Nadal de Tàrrega revalida l’èxit i supera les 10.000 visites

Redacció | Foto: Asmaa R. Bellahbib

El Parc de Nadal de Tàrrega ha tancat avui dimecres la seva 36a edició amb una valoració molt positiva tant pel que fa a l’alta afluència de públic com a la qualitat de les propostes que han integrat la programació, que enguany ha combinat activitats a cobert i l’aire lliure. La Regidoria de Cultura ha comptabilitzat un total de 10.500 visites entre petits, joves i adults acompanyants del 27 de desembre al 4 de gener. Amb relació a l’anterior edició, celebrada l’any passat, el saló de la infància de la capital de l’Urgell ha mantingut l’èxit de convocatòria, tornant a esdevenir una de les principals cites del calendari de festes al territori. Cada dia mig miler d’infants ha gaudit de les propostes que oferia el Parc.

L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, afirma que “les dades demostren que el saló de la infància de la capital de l’Urgell està plenament consolidat i és un èxit tant pel que fa a participants com pel que fa al format i la ubicació, que fomenta el moviment al centre de la ciutat durant la campanya nadalenca”. Per la seva banda, el regidor de Cultura, Carlos Vílchez, afegeix que “creiem que ha estat un encert fer-lo altre cop a l'aire lliure i al centre, i més encara per la incorporació de l'Espai MerCAT amb els tallers i les ludoteques. Tot un esforç organitzatiu i logístic de l'àrea de Cultura, però també de la Brigada Municipal”.

Des del passat 27 de desembre fins avui, la Regidoria de Cultura ha ofert a infants, joves i famílies una trentena d’activitats amb tallers, atraccions, ponis i rucs, circ, un circuit de vehicles elèctrics i un altre per a bicicletes repartits entre el Reguer, l’Hort del Barceloní, l’Espai MerCAT i la plaça de les Nacions Sense Estat. Un dels plats forts d’aquesta edició del saló infantil ha tornat a ser el gran circuit d’aventura habilitat al parc del Reguer, que incloïa una tirolina d’anada i tornada, un circuit de ponts i un rocòdrom. Justament aquesta ha estat una de les propostes que més èxit ha tingut entre els assistents, així com els circuits de bicicletes i vehicles elèctrics instal·lats a la plaça de les Nacions Sense Estat i el taller de maquillatge. Val a dir que el circuit romandrà accessible fins al pròxim dia 9 de gener per tal que infants i joves en puguin gaudir lliurement.

Altres al·licients del 36è Parc de Nadal han estat tallers de tota mena, que enguany tenien voluntat de fomentar el reciclatge i la reutilització d’objectes, el passatge del terror organitzat pels joves de l’Agrupament Escolta de Tàrrega o les atraccions instal·lades a l’Hort del Barceloní, entre altres. Una actuació del grup de Diables infantils de BAT ha posat el punt final a aquesta edició del saló de la infància de la capital de l’Urgell.

D’altra banda, l’ambient nadalenc a Tàrrega aquests dies s’ha arrodonit amb el lliurament de cartes als Patges Reials, iniciativa organitzada per Foment en el marc de la campanya “Fem que bategui Nadal. Tàrrega enamora”, que compta amb el suport de la Regidoria de Promoció Econòmica. Així doncs, les tardes del dimarts 3 i dimecres 4 la Cambra de Comerç ha acollit desenes i desenes d’infants que han entregat als emissaris dels Reis d’Orient les seves peticions així com claus velles de casa seva per tal de forjar la clau de la ciutat.