El Ball de l'Eixida protagonitza el nou conte de Guixanet

Text: Redacció / Foto: Associació Guixanet

Coincidint amb Sant Jordi, l'Associació Guixanet de Tàrrega ha publicat un nou conte de la col·lecció Els nostres nans ens expliquen un conte, que en aquesta ocasió està dedicat al Ball de l'Eixida i a tots els balls que es poden veure en l'acte més protocol·lari de la Festa Major de Maig a la capital de l'Urgell. 

Per escriure la història, l'entitat ha organitzat la novena edició del concurs de redacció de contes infantils il·lustrats entre els alumnes de 5è i 6è de Primària de tots els centres educatius de la ciutat. Els autors d'aquest nou volum són els alumnes de cicle superior de l'escola Maria Mercè Marçal mentre que les il·lustracions són obra de Montse Bernaus Abella.

L'objectiu de l'Associació Guixanet és apropar la cultura popular targarina i la història de la ciutat als més petits.

El nou conte il·lustrat, que porta per títol Guixanet i el Ball de l'Eixida. Un concurs molt esperat, ja es pot comprar a les llibreries de Tàrrega: Estel, Sauret, Antoni Figueras i a la papereria-copisteria Rosa.

Presentació a les escoles

Davant la impossibilitat d'organitzar un acte multitudinari de presentació del conte com a mesura de prevenció contra la Covid, Guixanet ha optat per visitar tots els centres educatius de la ciutat durant la setmana de Sant Jordi acabant el divendres 23 d'abril a l'escola Maria Mercè Marçal, guanyadora d'enguany, per fer l'entrega del premi i del diploma. L'acte, previst per a 2/4 de 4 de la tarda, també comptarà amb la presència de la il·lustradora i de representants de l'Ajuntament de Tàrrega, de la Diputació de Lleida i de Foment Tàrrega.