El Carnaval de Tàrrega es renova completament, recupera els nivells de participació pre-pandèmia i canvia el recorregut la rua de comparses

Redacció | Foto: Comissió del Carnaval d'Agrat

Aquest dijous Tàrrega dona el tret de sortida al Carnaval amb un grapat d'activitats i festes fins al pròxim diumenge al voltant de la temàtica d'una Tàrrega Infernal que sucumbirà al pecat més carnal.

El dia àlgid es viurà el dissabte 18 de febrer amb una rua que recupera la plena participació prepandèmica i ja suma més de 1.400 inscrits provinents de 67 comparses diferents, 8 de les quals seran carretes. Alhora, l'organització ha obert la fila zero, on tothom que vulgui, estigui o no inscrit, podrà desfilar a la rua de comparses. Alhora, com a novetat es doblarà el jurat que valorarà les comparses incorporant 8 persones més distribuïdes al llarg de tot el recorregut i no identificables visualment.

Com a altra novetat important, enguany es canvia de recorregut tota la rua. S'iniciarà a l'Hort del Barceloní, continuarà pel Carrer la Plana, s'enfilarà fins al Pati i recuperarà la Plaça Major com a clausura final.

Allí és on Lo Rei Carnestolt recuperarà el preuat i tants cops polèmic balcó de l'Ajuntament. El tradicional sermó no deixarà ningú indiferent i, tal com ens va avançar aquesta setmana Lo Rei, serà participatiu. Sa Majestat vol retornar el control i la sobirania de la Plaça Major a tota la ciutadania i demana a les targarines i targarins que l'acompanyin amb la roba interior a la mà per reivindicar un espai públic per a totes i tots.

El sopar posterior al Club Natació comptarà amb 600 comensals, unes places que es van esgotar en pocs dies d'ençà que es va obrir el procés de compra i que tindrà un bingo musical per no deixar de ballar encara que tinguem gana.

El Carnestoltes Infantil fa un pas més enllà assolint una fita històrica a la població, ajuntar en un mateix punt tots els alumnes d'infantil i primària de Tàrrega, 2000 nens i nenes. De la mà de Cruma Taller, dijous a les 11:00 h i al Camp dels Escolapis, en el context d’un espectacle de gran format, coneixerem al Grizz, un personatge avorrit i enfadat que ha impedit que la Toltes assisteixi al Carnaval per ser ell el rei del Carnestoltes. Els Poca-soltes es trobaran per recuperar a la Toltes i viure una festa plena de colors.

Alhora, tots els infants també podran gaudir d'una xocolatada solidària a favor de la lluita contra el càncer infantil divendres a les 18 h a la plaça del Carme. A la trobada hi participarà La Toltes que oferirà el seu show i s'iniciarà una ruta pels comerços i establiments que s'hagin inscrit al Comerçtoltes d'enguany i sortejarà premis entre tots els assistents.

Una altra de les grans novetats del Carnaval d'enguany és la recuperació de la nit de divendres a la Plaça Major, on Hidrogel Sessions i la Follia presentaran les dues noves figures del Carnestoltes, la Malfargada i el TTV, enmig d'un nou ball de màscares. Es demana a la ciutadania assistir a aquesta activitat amb batí i màscara. Aquest últim element es podrà adquirir i “tunejar” allà mateix si no es porta de casa.

Lligat amb el punt anterior, el Comerç-toltes d'enguany viurà dos dies de festa i s'engalanarà tant divendres com dissabte per celebrar l'arribada de Lo Rei Carnestoltes a la ciutat. Enguany hi ha XXX de botigues que s'hi han apuntat.

El Carnestoltes Tàrrega d'enguany es coorganitza entre l'Associació Agrat, Cruma Taller i el Centre Cultural i compta amb el suport de l'Ajuntament de Tàrrega i una cinquantena de comerços i empreses que han col·laborat en l'elaboració dels premis dels diversos concursos i sortejos.