El centre la Solana de Tàrrega engega el nou programa d’FPO Dual amb 20 alumnes

Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega

Una vintena de joves des de 16 fins a 29 anys, en situació d’atur i amb baixa qualificació acadèmica o sense titulació de Tàrrega i altres poblacions de la comarca de l'Urgell, han començat una nova aventura formativa i professional en l’especialitat d’Operacions Auxiliars de Fabricació Mecànica i de Soldadura en el marc del projecte d’FPO Dual.

Aquesta nova modalitat de formació professional ocupacional que ofereix La Solana - Centre de Recursos per a l’Ocupació de l’Ajuntament de Tàrrega es caracteritza perquè la persona jove esdevé aprenent i combina la formació en el centre formatiu amb l’activitat laboral a l’empresa mitjançant un contracte de treball remunerat.

Durant aquest final de desembre i fins a mitjans de gener, els joves participen en sessions de formació prèvia de competències personals per l'ocupació i aproximació a l'entorn laboral en el sector professional, realitzant visites d’entorn productiu a les empreses col·laboradores per conèixer la seva activitat, singularitat i producció. A més a més, aquestes trobades entre joves i empreses col·laboradores serveixen com a primer contacte per ajustar requisits de les empreses i expectatives laborals de les persones joves participants. Alhora, permeten reforçar actituds laborals de puntualitat, compromís i recuperar les rutines laborals.

Posteriorment, d’aquesta vintena de joves, 15 seran seleccionats per participar en el projecte. A la tarda, realitzaran accions formatives per obtenir el certificat de professionalitat d’Operacions Auxiliars de Fabricació Mecànica (400 h) complementat amb Soldadura MAG, TIG i Arc Elèctric (245 h); mentre que al matí, tindran un contracte de treball de formació en alternança a una de les empreses col·laboradores: DAC Industrial Solutions CS Grup SL; Indox Energy Systems SL; Jaume Costa, SL; JYMPA 1971, SL; Munmas SLU; Ros Roca SA; Serpentines y Evaporadores, SA.

L’èxit de l’FPO Dual rau en l’oportunitat que els joves tenen d’aprendre un ofici i desenvolupar-lo en un entorn real i de forma remunerada. Aquest projecte està impulsat pel Centre la Solana de l’Ajuntament de Tàrrega i subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).