El Col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C porta el dissabte 17 de desembre al Teatre Ateneu de Tàrrega el muntatge ‘Save the temazo’

Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega

La màgia del circ també forma part de la 28a Temporada d’Arts Escèniques de Tàrrega. ‘Save the temazo’, un muntatge a mig camí entre el teatre i el circ, esdevindrà la propera cita del cicle dissabte vinent 17 de desembre (20:30 h) al Teatre Ateneu. Arriba així a la capital de l’Urgell un espectacle que fa dos anys que recull èxit rere èxit en tots els festivals i poblacions per on passa. Els protagonistes són els membres d’una peculiar ONG que investiga les interrelacions entre la música, les emocions i la festa en general. El Col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C, creat a València l’any 2018 amb l’objectiu de produir un espectacle per difondre el missatge i les darreres recerques de l’entitat, signa aquesta proposta plena de ritme escrita, dirigida i interpretada per Matías Marré, Raül García, Suso Imbernón, Gonzalo Santamaría i Marilén Ribot, que l’any 2020 va rebre el reconeixement dels Premis Valencians de les Arts Escèniques al millor artista de circ.

El públic participarà activament en l’enregistrament d’un vídeo promocional per difondre la tasca de l’ONG a les xarxes socials sota les ordres del director, guionista, productor i actor Suso Imbernón. Trapezis, dansa vertical, equilibris impossibles, projeccions en directe, un espectacular disseny d’il·luminació, molt d’humor… configuren l’ampli ventall d'experiències que inclou aquesta original proposta que farà trontollar la percepció de la realitat dels espectadors.

‘Save the temazo’ és el muntatge amb el qual el Col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C., compost per quatre artistes de circ formats en disciplines tan diverses com la música, la dansa o les arts visuals, un director de cinema, una directora d'imatge, una ‘community manager’ i una directora artística, fa dos anys que reivindica “el llegat dels temazos”. Ho fa a través d'una ONG internacional dedicada a investigar les connexions musicals i sonores que hi ha al món i la seva influència a nivell social, cultural i artístic. Així va néixer aquest híbrid entre ficció, realitat, circ d’alt nivell, rodatge cinematogràfic i acció social col·lectiva que causa furor allà on va parlant del so i la música i que ara arriba a Tàrrega en la seva versió ‘indoor’.

El preu de l'entrada és de 20 euros. Les entrades ja estan a la venda, amb els descomptes habituals, a través de La Botiga del Museu i al web www.culturatarrega.cat.