El Concurs de Grups de Teatre Ciutat de Tàrrega engega la seva 34a edició amb un gran èxit

Redacció | Foto: Asmaa R. Bellahbib

Aquest passat dissabte 25 de febrer el Concurs de Teatre Ciutat de Tàrrega, organitzat pel Grup de Teatre BAT, va engegar la seva 34a edició amb la comèdia musical ‘La Nit de Sant Joan’ de Dagoll Dagom, representada, amb un gran èxit, pel grup juvenil Pam Teatre de Terrassa. La representació va comptar amb més de 200 espectadors.

La Nit de Sant Joan’ amb una durada de 2 h narra com una sèrie de personatges viuen la seva particular nit de revetlla en veure acomplerts els seus somnis.

Val a dir que fins a l’1 d’abril, el Teatre Ateneu acollirà cada dissabte a les 9 h del vespre les representacions a càrrec de companyies procedents de tot el territori.

Venda d’entrades 

El preu de l’entrada és de 7 euros per al públic general, 5 per als posseïdors del Carnet Jove i també s’ofereix un abonament complet per a les sis representacions al preu de 30 euros. Les reserves d’abonaments es poden fer a La Botiga del Museu (C/ Major, 11) fins al 17 de febrer i també una hora abans de la primera funció a les taquilles del Teatre Ateneu.

Enguany, com a novetat, es posa en marxa la venda anticipada d’entrades electrònica. Així, a partir del 20 de febrer, es podran adquirir mitjançant la pàgina web www.bat-teatre.net. També es manté una de les iniciatives amb més èxit dels últims anys i es podran aconseguir butlletes de descompte de 4 euros per anar al teatre amb un acompanyant, que es podran aconseguir a tots els establiments adherits a Foment Tàrrega i als locals de restauració D’Tapes, Punt de Trobada, Limo Gastrobar, Nostàlgics, Cafeteria Ateneu i La Cova de Rocallaura, que esdevé el primer establiment de fora de la ciutat que se suma a la iniciativa.

Següents representacions:

Dissabte 4 de març: CÀSTING · La segona proposta arriba de la mà de la Lira Vendrellenca, que debuta al certamen. La companyia, encarregada de les visites teatralitzades a la Casa - Museu Pau Casals, porta a escena aquesta àcida comèdia negra que barreja el misteri amb el vodevil i l’absurd. Es tracta de la companyia més intergeneracional que actuarà enguany al concurs, amb actors i actrius de totes les edats.

Dissabte 11 de març: AVUI NO SOPEM (comèdia) de Pep Anton Gómez i Jordi Sànchez · Comèdia agredolça que mostra els enfrontaments delirants que es desencadenen dins d’una família. L’Associació Artística Encert de Sabadell participa al concurs per segona vegada per explicar les desavinences entre un matrimoni de jubilats que vol canviar el seu pis a Barcelona per una casa a la muntanya i els seus fills, que tenen altres plans.

Dissabte 18 de març: QUE VE EN PITARRA! (comèdia) d’Eloi Falguera i Toni Guillamon · Comèdia d’època sobre la mobilització de tot un poble davant la visita d’uns il·lustres personatges a la vila, a càrrec de la companyia Onze al Teatre de Sant Quirze del Vallès. Val a dir que Onze al Teatre ja va participar al Concurs de Grups de Teatre Ciutat de Tàrrega l’any 2021, quan es va endur el premi del públic amb l’obra “Un joc perillós”.

Dissabte 25 de març: LA CANÇÓ DE LES MENTIDES (comèdia) d’Alfonso Paso · La penúltima cita del concurs d’enguany arribarà de la mà de la formació Paranys de Sant Joan de Vilatorrada. Duen a escena una comèdia de situacions en què les mentides i els embolics són els protagonistes durant la nit de Nadal escrita per un dels autors espanyols més destacats del segle XX. La companyia representa aquest muntatge des de l’any 2019.

Dissabte 1 d’abril: DINER(MOLT)NEGRE (comèdia anglesa) de Ray Coney · Tancarem el concurs amb la comèdia anglesa plena de confusions i malentesos a partir de la troballa de milers de bitllets dins d’una cartera, que oferirà Joventut de la Faràndula de Sabadell. Aquest grup torna a participar al concurs de teatre amateur targarí després de 25 anys i ho fa amb un muntatge que domina a la perfecció estrenat l’any 2019.